Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Repjegyet vegyek először vagy...

Repjegyet vegyek először vagy szállást foglaljak?

Figyelt kérdés

Júliusban utaznék és ma nagyon jó áron találtam és vehetnék repjegyet. De szállást még nem néztem, ill. a vissza útra sem vennék még repjegyet, mert még várnék, hatha elkapom azt is olcsóbban.

Megvehetem azért az odafele útra?

Ti előbb jegyet vagy szállást rendeznétek?

2019. ápr. 29. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Jegyet szoktunk először venni oda-vissza. Utána nézzük a szállásokat. Érdemes figyelni a szálláslehetőségeket is, szerintem azt már most sem fogsz olcsón kapni. Ha sokat vársz a repjeggyel, elfogynak a jó szállások és végül a drága szálláson bukod, amit a jegyen megspóroltál.
2019. ápr. 29. 14:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Én először mindig repjegyet foglalok, szállást csak utána. A jegyárak sokkal könnyebben el tudnak szállni, de persze ez úticéltól és időtől is függ. A foglalás előtt viszont érdemes ránézni a szállásárakra, hogy ne érjen meglepetés.

A szállásfoglalásnak megvan az az előnye, hogy gyakran lemondható. Nem lemondható szállást ennyire előre én semmiképpen nem foglalnék, eseteg akkor, ha nagyon durván olcsó, lemondhatót viszont bármikor lehet, ha jó áron van, akár még a repjegy előtt is, nincs benne kockázat. Ha később van jobb opció, bármikor lehet változtatni.

A repjegyet több részletben foglalni csak akkor ajánlom, ha nagyon magabiztos vagy azzal kapcsolatban, hogy mikor, merre fognak mozdulni az árak, vagy ha van jó alternatíva akár átszállással vagy más városból, ha mégis tovább drágulnának.

2019. ápr. 29. 14:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem vagy képben akkor inkább vedd meg oda-vissza a repjegyet és úgy keress szállást. Amúgy érdemes mindkettőt nézni egyszerre. Én pl úgy csinálom, hogy ha találok egy olcsó repjegyet, akkor gyorsan lecsekkolom, hogy a szállások mennyibe kerülnek a környéken és ha van sok kedvező lehetőség arra az időintervallumra, akkor foglalom a repjegyet aztán meg átpörgetem a szállásokat és megkeresem a számomra legideálisabbat. A szállásra lehet egy kis időt hagyni mert ott azért a reptér minimum 30-50 kilométeres körzetében érdemes átnézni a lehetőségeket.
2019. ápr. 29. 15:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Visszafelé nem abból a városból jönnék majd haza, ahová most vennék repjegyet, mert körutazást tervezek és a végen olyan városban leszek, ahonnan szintén jön Budapestre repülő, csak másik társaság, mint amivel megyek.

A szállást is nézem közben, 1-2 héten belül azt is foglalnam, csak arra még nem volt annyi időm, h bongesszem, ezért lenne egy kis eltolódás a repjegy és szallasfoglalas kozott. :)

2019. ápr. 29. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!