Külföldre szeretnék utazni nyáron a barátnőmmel, de ő még nem múlt el 18, személyigazolvány neki is elég?
Tegnap óta gyanítom azért nem kaptál választ, mert ez a kérdés ma már vérciki, hogy fel kell tenni. Hacsak eddig nem barlangban vagy kómában feküdtél, így lemaradtál a hírekről. De segítek.
Ha EU-s országba mentek ( google segítségével megtudod nézni melyek az eu-s országok) oda elég a személyi igazolvány. De mivel a barátnőd nincs 18 éves kelleni fog egy írásos utazási engedély a szüleitől.
Ha nem Eu-s az ország oda kell útlevél, és a szülői beleegyező nyilatkozat is.
Melyik országba mennétek?
A konzuli szolgálat oldalán nézd meg. Google: ország neve konzuli szolgálat
Ott fel van minden sorolva, hogy milyen utiokmány kell. És egyéb hasznos infók is.
Első válaszoló, nem tartom ezt vércikinek, mindkettőknek ez lenne az első önálló külföldi utazása, és egyikőnk családja se utazott még így, de a válaszodat köszönöm
Második válaszolónak szintén köszönöm a válaszát utána fogok nézni
Azért írtam, hogy vérciki, mert a gyakorin naponta 1 millió kérdés hangzik fel, hogy hova, mikor kell személyi igazolvány vagy útlevél a külföldi utazáshoz. Mert már sok éve van Eu, és sok éve tudni, hogy oda nem kell útlevél. 1 millió kérdés és válasz volt már, hogy fiatalkorú/ kiskorú hogyan utazhat szülő nélkül külföldre.
Neked csak annyit kellett volna tenni, hogy vissza olvasod a korábbi 1 millió kérdést és válaszokat, vagy csak megnyitod a googlet, és utána olvasol.
Teljesen mindegy, hogy a szüleid utaztak külföldre vagy sem. Nem bántásból írtam, hiszen segítettem, de néha nem árt félre tenni a lustaságot, és az internetet használni hasznosabb célokra is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!