Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Olaszországba repülővel vagy...

Egyfiú12 kérdése:

Olaszországba repülővel vagy vonattal érdemesebb utazni?

Figyelt kérdés
Mindenhol reklámozzák az interrail bérleteket de szerintem drágábbak az utazás pedig hosszabb, fárasztóbb mint repülővel. Valakinek vannak tapasztalatai vonatos utazással kapcsolatban? Vannak nappali interrail járatok is?

2019. febr. 7. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Repülővel minimális összegből eljutsz oda másfél-két óra alatt. Persze ha mondjuk a Semmeringen keresztül nappal utazol vonattal, az látványosabb, de rámegy a napod és pénzben sem jössz ki jobban, sőt...
2019. febr. 7. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
65%

Habár mi Németországból utaztunk tavaly Olaszokhoz de ez volt a tapasztalat.

Néztünk repülöt és vonatot is. Alapból 4 nap róma volt a cél, de a repülögép drága és szörnyü idöben érkezeett volna. Ezért elkezdtük a vonatot nézni. No-ból a vonat egy kisebb vagyon lett volna kb 3x olyan drága mint Lufthansa.

DE mikor megláttam, hogy Pisaba milyen olcsó repjegyek vannak, megnéztem, hogyan tudnánk direkt vonattal Romába jutni. 15€ volt a direkt vonatjegy Pisa-Roma között. Nem csúcsidöben, hanem délelött.

Aztán közbe jött egy kis baki és már elötte nap elkellett indulnunk Pisaba, de csak Milánoba kaptam repjegyet olcson, így Milánoba utaztunk repülövel és 25€-t utaztunk Pisaba vonattal. Nagyon megérte és iszonyat jó volt, nagyon szép volt a vonatozás(ok a vonat nem volt túl szép).

A tapasztalat, juss el valahova az Olaszokhoz olcson repülövel és ülj ott helyi vonatra, az nagyon megéri.

2019. febr. 7. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért ha egyetlen pillantást vetsz a repülőjegy árakra, és megállapítod, hogy akár 3000 Ft-ért is eljuthatsz oda, majd rákeresel az interrail árakra, szerintem egyértelmű, hogy képes leszel besorolni magad az értelmes utazók vagy a lúzer fszfejek kategóriájába.
2019. febr. 7. 13:59
 4/8 D. Brasco ***** válasza:
91%

Mondjuk jo lenne tudni hogy pl Szombathelyről utaznal Tarvisioba vagy mondjuk Pestről Nápolyba!

Egyebkent az olaszoknal nagyon jo es gyors a vonat kozlekedes

2019. febr. 7. 13:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Firenzébe szeretnék utazni majd onnan Pisaba és úgy haza

Kb egy hét lenne az út. Firenzéből Pisába 8 EUR a jegy ami remek. De interrail akárhogy nézem erre az útra pénzkidobás lenne

2019. febr. 7. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:

"Repülővel minimális összegből eljutsz oda másfél-két óra alatt."

Igen, ha Ferihegyen a security tuloldalan kezded el merni az idot. ;)

2019. febr. 7. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:
@6 Ferihegyen egy feladós poggyászos, secus kör is hamar lemegy. A reptér relatíve kicsi és elég effektív, volt hogy interkontinentális járatra volt 70 percem mindenestől (súlyosbító tényezőként távol-keleti járat, rengeteg 5-6 poggyádzt csekkoló utassal) és még úgy is maradt időm inni egy sört.
2019. febr. 7. 22:00
 8/8 anonim ***** válasza:

#7, Az eddigi tapasztalatomra alapozva peldaul a reggal 6-kor indulo milanoi jaratra MINDIG igyekszem beerni kapuzaras elott 2 oraval, vgay 4-5 fapados szokott indulni pont akkor, a check-in resznel egy tut nem lehet leejteni.

De amire probaltam ravilagitani, hogy butasag azt allitani, hogy 1,5-2 ora alatt Olaszorszagba ersz repulovel, mert ugye eloszor ki kell erni a repterre, es ott meg kell szarakodni egy csomot, es az egeszre ra kell szamolj meg egy csomo idotartalekot.

2019. febr. 8. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!