Tegyük fel, hogy képes vagyok űrhajót építeni. Van jogom megépíteni és elhagyni vele a Földet?
Jogod van elhagyni a Földet és jogod van visszatérni is ide:
Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata
13. cikk
2. Minden személynek joga van minden országot, ideértve saját hazáját is, elhagyni, valamint saját hazájába visszatérni.
1721 (XVI). ENSZ határozat: "a világûrt és égitesteket valamennyi állam szabadon kutathatja és használhatja a nemzetközi joggal összhangban"
További forrás: Az égitestek jogi heyzetéről
1721 (XVI). ENSZ határozat: "a világûrt és égitesteket valamennyi állam szabadon kutathatja és használhatja a nemzetközi joggal összhangban"
Én tulajdonképpen arra voltam kíváncsi, hogy mint magánszemély megtehetem-e...
Egyébként köszönöm a válaszod! :)
A kérdéseimre kultúrált válaszokat várok, ezért megkérném az óvodásokat, hogy inkább a homokozóban produkáljanak nagyot és ne az interneten.
Köszönöm! :)
Maga szerintem az elhagyás és visszatéréssel semmi gond nincsen.
Amire biztosan szükséged lehet, az a légtér használati engedély. Ès gondolom pont ezért szerintem a jármüvednek is biztonságosnak kell lennie, hogy ne pottyanjon vissza a földre, másokban ne tegyen kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!