Les Orresba (Francia) hogy célszerűbb menni? Jan 26-tól febr.2-ig leszünk síelni 4 felnőtt.
Snowattack sítábor/fesztiválra megyünk
• Van Budapestről sípájáig busszal opció, de az alsó hangon 14 óra (tavaly asszem 16-ra sikerült). Előnye hogy nem drága és nem kell átszállni, de 4-5 óránként áll meg és iszonyat kényelmetlen, sok fogyatékos hülyegyerekkel (és drogossal), nem lehet nagy bőröndöt sem vinni.
• Másik hogy megyünk kocsival (Bp-ről) de elég fárasztó annyit levezetni. Jelen állás szerint csak én vagyok aki vezetne, bár ez addig még változhat. Erős becslésem szerint fejenként 40-50ezer lenne. Ezt horvátországi utunkra alapozom, de részletesebben még nem néztem utána. 9-10-et fogyaszt a kocsi 100-on. Kocsis változatnál felmerült hogy esetleg az utat két részre bontjuk és félúton megállunk és megszállunk egy éjszakára vhol. De ahhoz nagyon olcsó hely kéne.
• Amit meg most keresgéltem opció hogy Torinóba vagy még inkább Marseille-be repülővel (Torinóba csak átszállással láttam), onnan Embrun-ba és onnan pedig ingyenes buszjárat visz fel a sípájához/szálláshoz.
Vonat 42EUR körül mozog, de még nem lehet akkorra foglalni. 4-5 óra az út
Repülő 26337Ft oda-vissza, 2óra 10perc az út
Buszról még nem tudok sokat de van elvileg.
Kérdésesek még az átszállások között mennyit kell mozogni. Reptér-vonat között meg vonat-busz
között.
Ha esetleg vki jár hasonló cipőben, vagy csak van jó útiterv ötlete, szóljon.
Franciaorszàgban nem matrica van, hanem fizetőkapu (mint az olaszoknàl) A Mappy.fr alkalmazàaom kiszàmolhatod, hogy kb mennyi lesz a utiköltsèg (benzin + pàlyadíj).
A sajàt kocsi annyiból jó, hogyha bàrmi gond van, vagy kell valami, le tudtok menni a vàrosba (orvos, patika, decathlon, hipermarket) különben fizethetitek helyben a 30-40%-al dràgàbb àrakat az üdülőfaluban, ha főzèshez akartok pl kajàt venni. Persze vannak éttermek, de az isten pénzét el lehet költeni ha ilyen helyeken esztek. (Minimum 20-30 euro / fő / étkezès).
Vonatot tudsz nèzni a www.voyages-sncf.fr oldalon, ès foglalni is.
Viszont Marseille-ben a vonatàllomàs benn van a belvàros közepèn, a reptér meg kinn a fenében.
Nekem nem igazàn lenne kedvem rengeteg cuccal (sílècek,stb) transzferezni a belvàrosig. Ràadàsul újabban a francia vonatokon is maximalizàlva van a poggyàsz (max 1 kézi + 1 bőrönd).
Én az autót vàlasztanàm, ha azt nem akkor nem vinnék sok cuccot, inkàbb bèrelnék helyben, ès egy kisebb bőrönddel repülő / vonat.
Mondjuk repcsivel érdemes vigyàzni, mert a lilàk (Wizz) egy ideje meg akarjàk szüntetni a Marseilles-i jàratot (illetve nem tudjàk, hogy a Nizzait vagy a Marseille-it)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!