Mennyibe kerül az útlevél készítése gyorsított eljárással?
Figyelt kérdés
Július 17-én lejár az útlevelem.
Hallottam arról, hogy 3 nap alatt elkészítik..az nekem nem jó, mert júl. 28-án leszek 18, ami egy szombati nap, 31-én pedig már utaznék el..és nyilván három MUNKANAPOT értenek ezalatt, szóval szerintem nem készülne el..mindenesetre tudja valaki az árát?
Olyanról is hallottam, hogy Pesten a főfőfőirodában el tudják készíteni egy nap alatt is.Az mennyibe kerül és hogyan kell igényelni?
(Azért kell megvárnom, hogy 18 legyek, mert az apám külföldön él, és amíg nem töltöm be ezt az életkort, az ő aláírása is szükséges, de mivel nem tartjuk a kapcsolatot, ez kicsit bonyolult lenne..)
2010. jún. 1. 19:11
1/7 anonim válasza:
Sürgősségi útlevélkérelem esetén az általános illeték kétszeresét kell fizetni.Ha épp nincs sok kérelem bent,akkor elég hamar megvan,de szerintem a 3 nap kevés.EU-s országba elég lenne a személyi is.Hova utaznál?
2/7 A kérdező kommentje:
Angliába, aztán Marokkóba, vagy Máltára. (Még nem tudom pontosan.)
De Angliába mindenképpen kell útlevél is.
2010. jún. 1. 22:38
3/7 anonim válasza:
Angliába és Máltára nem kell útlevél,mert mindkettő az EU tagja.Marokkóba viszont igen.
4/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az EU tagországokba nem kell, de Anglia az egyedüli, amelyik még megköveteli.
2010. jún. 3. 01:43
5/7 anonim válasza:
Hidd el nekem,hogy nem kell Angliába útlevél,voltam ott párszor személyivel.
6/7 anonim válasza:
Nem kell megvárni míg lejár, előtt már hatvan nappal meg lehet csináltatni.Nekem hat nap alatt küldték ki.
7/7 A kérdező kommentje:
Az rendben van, de ott van a baj, hogy 18 éves korom előtt kell hozzá az apám is.
2010. jún. 10. 12:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!