Miért írják, hogy beutazáskor kérhetik az utazási biztosítás igazolását, miközben ez nem igaz? (bővebben lent)
Japánba fogok utazni néhány napra és itt azt írja a vízum menüpontban, hogy kérhetik belépéskor a tartózkodás idejére kötött utazási biztosítást. Csakhogy a japán konzulátus oldalán nem írnak ilyet.
Nyilván az a mérvadó ami a japán oldalon van írva, de a magyar konzuli szolgálat oldalára miért kell félrevezető információkat kiírni???
KérHETik és kéRIK között van egy óriási különbség: a feltételes mód, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem kérik el.
Svájcban is bármikor kérhetik az útlevelet, személyit, permitet. Eddig kétszer ellenőriztek a 6-7-8 út során, de ellenőriztek.
Az, hogy nem minden esetben jön a Grenzpolizei meg a Zollamt egy dolog, de bármikor szúrópróba-szerűen megjelenhetnek.
De menj csak ki biztosítás nélkül, elég, ha valami hülye lelök a lépcsőn és kiugrik a bokád, máris kapod a többszázezres orvosi papírt.
Aztán hiába nyávogsz a konzulátuson, megérdemled.
Nekünk aztán tök mindegy, hogy kötsz vagy nem, mindenki úgy küldi magát a slamasztikába, ahogy akarja.
Te kérdeztél valamit, mi válaszoltunk. Te pedig a hatalmas arcoddal előadtad, hogy mindenki kamuzik, és majd te előadod a határőrnek, hogy mennyi az annyi.
Amúgy mielőtt írtam volna, rákérdeztem direkt a sógornőmnél, hogy szokták e kérni, ő mondta, hogy tőle már többször is kérték. Nyilván ha nem mondta volna, nem írom le.
'KérHETik és kéRIK között van egy óriási különbség: a feltételes mód, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem kérik el.'
Oké elkérhetik persze, én is elkérhetem a határőr születési anyakönyvijét plusz kérhetek tőle egy zsák húszezrest... Na ne vicceljünk már, én arról beszélek, hogy nekem mivel KELL rendelkeznem ahhoz, hogy Japán területére lépjek a japán törvények szerint. Utasbiztosítással nem! Ez itt a lényeg. Innentől kezdve felőlem nyugodtan kérheti, persze max megmondom, hogy nincs. Illetve most már van, de ennek ellenére sem fogom megmutatni, ha kérik akkor sem, mert NEM KELL.
Ezek közül egyik sem konkrétan magyarokról szól, de ránk pont ugyanaz vonatkozik mint a UK állampolgárokra. Szó nincs utasbiztosításról.
'Te pedig a hatalmas arcoddal előadtad, hogy mindenki kamuzik, és majd te előadod a határőrnek, hogy mennyi az annyi.'
Igen, így van, aki azt írja, hogy Japánba történő beutazáshoz utasbiztosítás kell, az bizony kamuzik. Mert NEM KELL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!