Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Túrahátizsákkal (75L) megyek...

Túrahátizsákkal (75L) megyek NY-ba, érdemes befoljáztatnom feladás előtt a táskát? Mennyibe kerül ez Ferihegyen?

Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú másodpercekre volt szükségem, mire rájöttem, hogy nem egy 75 éves lány vagy, hanem 75 literes a táskád.

http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__elokeszuletek__41770-a..

2010. máj. 29. 17:57
 2/9 anonim válasza:
100%
:DDD ez nálam is így volt :D
2010. máj. 29. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tapasztaltam, hogy igazából sokat nem ér, és ahhoz képest nagyon drága. A hátizsákodat első sorban akkor érdemes fóliázni, ha vannak rácsatolva dolgok... Pl hálózsák, még egy táska, ilyesmi. Így biztosabb, hogy egy darabban ér oda. Mi házilag fóliáztuk. Szereztünk kölcsön egy tekercs ipari fóliát, ami kb dettó ugyanaz, amivel a reptéren csomagolják! Odafelé nem is volt baj, örült a poggyász feladásnál a csaj, hogy nem kell minden darabra külön matricát ragasztania. Visszafelé már problémásabb volt, ugyanis nem volt a reptéren csomagoló, a fóliát pedig értelemszerűen nem cipeltem magammal. Volt ám azért félsz, hogy hazaér-e minden a tatyómról (pokróc, hálózsák, hátizsák, plusz maga a táska), de igyekeztem a lehető legjobban meghúzni a szíjakat és szerencsére egyben maradt!

Ha át kell szállnod, akkor érdemes úgy csomagolni, hogy a fülei kilógjanak, hiszen jelentősen megnehezíti a cipelését az, ha nem tudod szinte sehol megfogni. Véleményem szerint a konyhai folpack is tökéletes, a lényeg, hogy sokszor át kell tekerni jó szorosan hogy tartós legyen.

2010. máj. 29. 18:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
én csak az első kommentből jöttem rá h mi az a 75L
2010. máj. 29. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt hittem, hogy egy 75 éves öreg néni vagy :D

Amúgy én nem fóliáztatnám be..

2010. máj. 29. 19:51
 6/9 anonim válasza:
79%
Ha jól tudom 1800 forint
2010. máj. 30. 10:19
 7/9 anonim válasza:
79%
Ilyen hosszú utra mindenképpen foliáztazsd mer így nem tudnak a csomagszállító csibészek belenyúlni, mert a reptéri lopások elég gyakoriak. Egyébként a fóliázás 10$-ba kerül. Megéri.
2010. jún. 3. 08:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon fontos,...

1. ok: Nekem elveszett a csomagom és megdicsértek, h. befóliáztam, mert csak emiatt lett meg késöbb.

2. ok: elöfordult már az is, hogy esett az esö, vagy felrobbant vmi deó, és egy csomó csomag teljesen átázott, papírok, könyvek tönkrementek.

3. ok: Sajnos az is elöfordul, h. szbályellenesen kinyitják a csomagokat, és ellopnak belöle egy két dolgot, ha fóliázva van, nem tehetik meg, ez egyben biztosítás is. Fóliázva adod fel, úgy is kell visszakapnod, sértetlenül, ha nem így van, ök fizetnek. ( A lakat nem biztosítás!)

FONTOS! Ne a reptéren fóliázd, mert ott 2500/csomag az ára, amit fölösleges kifizetni, lehet kapni vastagabb fóliát az Auchanba, 300-500 Ft között, ami két nagy böröndre is böven elég. Vki segítségével tekerd be vele szorosan csomagot.

2010. jún. 15. 01:02
 9/9 anonim válasza:
Én is azt ajánlom, hogyha külföldre utaztok akkor minden féle képpen fóliáztassatok, mert én a legutóbb úgy jártam a vadi új bőröndömmel, h volt rajta kis zár, amit természetesen mire megérkeztem feltörtek, és már csak otthon vettem észre, hogy kiemeltek belőle többek közt 3doboz cigarettát. Kollégámnak pedig a lakatott vágták le róla, szal valóban nem jelent a lakat biztonságot. A legjobb a fólia...
2011. febr. 22. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!