Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Se személyim, se útlevelem,...

Se személyim, se útlevelem, csak másolatom van lehet így utazni?

Figyelt kérdés
Angliában élek a szüleimmel, de az a problémám, hogy elvesztettem az útlevelem és a személyim is bár mindkettõ lejárt. Voltunk a Magyar Nagykövetségen segítségért, mert haza szeretnék utazni, hogy csináltassak egy új személyi igazolványt. Sajnos az a helyzet, hogy apukám viszont Magyarországon él, így kérnek tõlünk egy papírt amiben engedélyezi a hazautazásom vagy valami ilyesmi, de azzal nincs is baj, azt már sikerült elintézni. Viszont kell a személyiérõl fénykép azt mondta elküldi képen, de a Nagykövetség kéri a két tanúét is. Senki sem akar ilyen személyes dolgot elküldeni úgyhogy nem tudom mit csinàljunk. Találtam egy régi facebook beszélgetésemben viszont egy fényképet az én személyimrõl amit még én küldtem el apukámnak. Az a kérdésem, hogy ha azt kinyomtatom (mindent jól látni rajta, tiszta a kép) akkor azzal haza tudok utazni? Mondván a csekkolásnál, hogy haza kell utaznom egy újat csinálni, mert le is járt és elvesztettem? Autóval mennénk és csak a kompnál kellene ezt igazolni, ha jól tudom? Egyébként mindkét oldaláról van fénykép viszont már 2015-ben lejárt. Szóval átengednének a határon egy másolattal mindkét oldaláról?

2017. júl. 26. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Ezt feltetelezem te sem gondoltad komolyan hogy egy mar amugy is lejart majd időkozben elveszett igazolvanyt akarsz kinyomtatni egy fecnire amivel te majd egesz europan kereszzul haza utazol.......az ilyen 3 betus szavakon kivul hogy lol/omg/wtf stb nem is nagyon jut mas az eszembe....
2017. júl. 26. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Ezt remelem, nem gondoltad komolyan.

A ket tanu meg apuka faradjon el a kozjegyzo ele egy ket tanus papirt alairni, benne a szemelyi adatokkal, es azt kuldjek el. Ilyen fecnikkel eszedbe ne jusson egetni magadat, mert csak a rendorseggel fognak elvitetni.

2017. júl. 26. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem semmi amit itten leírtál nekünk.

1. Hivatalos íratok nélkül sehova nem utazhatsz.

2. Az igazolvány, útlevél elvesztését 8 napon belül be kell jelenteni a legközelebbi rendőrségen. Erről kapsz egy jegyzőkönyvet.

3. A lejárt igazolványt azonnal pótolni kellett volna.

Másik. Angliában élsz szüleiddel, de apukád Magyarországon él. Most akkor mivan???

A legegyszerűbb, de nem legolcsóbb és leggyorsabb megoldás:

Szüleiddel, vagy ha csak anyukád él kint veled, a te születési anyakönyvi kivonatoddal és rendőrségi jegyzőkönyvvel, elmentek a Magyar Nagykövetségre, és igényeltek ott útlevelet. Igaz 3X annyiba kerül, mint Magyarországon és hosszabb idő is, de ez a legegyszerűbb, mert papírok nélkül nem utazhatsz.

ÉS tévedés, nem csak a kompnál kell igazolnod magad. Bárhol és bármikor megállíthatnak. Lehet nem a határokon fognak, hanem előtte vagy utána.

2017. júl. 26. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:
44%
Persze, az első határig eljutsz, aztán örülhetsz, ha csak visszatoloncolnak a városkádba és nem vágnak sittre.
2017. júl. 26. 18:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Most egyeseknek mit kell így letámadni? 15 éves vagyok, azért írtam ki ezt a kérdést mert nem tudok ilyen dolgokat. Esküszöm ez az utolsó, hogy én ide ki írtam valamit. A Nagykövetség mondta, hogy apukám papírja mellé kell még két tanú, aki aláírja, de mind hármójuknak az igazolványáról kell másolat vagy fénykép is elég. Aki nem hiszi el látogassa meg az oldalukat, tudom nagy hülyeség, de ez van. És igen apukám Magyarban él, és a szüleimmel élek kint mivel van egy nevelõapám is. És már egyszer utaztam lejárt igazolvánnyal és annyit mondtak visszafele már érvényessel jöjjek vissza Angliába, úgy is volt. És másik kommentelõ, van papírom is róla, hogy elveszett, be lett jelentve. De a helyzet az, hogy most van anyukámnak pénze az útlevélre és a hazautazásra. Na errõl ennyit. Mindenesetre köszönöm a válaszokat 2/2,3/4. Az utolsó válaszoló pedig.. Hát ..wow. Jó tudni. 😂😂😂😂
2017. júl. 26. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

WOW = HŰHA!

A briteknél nem állít ki a konzulátus egyszeri útlevelet, hazautazásra? Olvasd el a konzulátus oldalát, ott írják, hogy azt is adnak, van, hogy 24 óra alatt.

2017. júl. 26. 22:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak írom ezt. Én voltam lent Londonban, és kérdeztem az ideiglenes útlevet is, de mivel apukám nem él kint szépen elküldtek és mondták, hogy kell ez és ez a papír stb. És hülyeséget beszélsz mert azt mondták 4-5 nap a kiállítási ideje egy ideiglenes útlevélnek. Ne a brit konzult nézd, vagy mit hanem a magyart, ami Londonban van. Mindenkit kérdeztem errõl és azt tanácsolták oda kell lemenni újat kérni, de sajnos sok mindent kérnek. Mindegy erre már anyukámmal kitaláltunk egy megoldást, megszerzi otthonról a kizárólagos felügyeleti papírt, amit költözésünk során elvesztett. Azt mondták, ha az meg van akkor nem kell semmi más. Köszönöm mégegyszer mindenkitõl a segítséget.
2017. júl. 27. 01:31
 8/9 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nincs ok aggodalomra. Fénymásolsz némi angol fontot is, és azt is odaadod a határőrnek a facebookos fotód mellé, egészen biztosan meg lesz oldava a dolog.
2017. júl. 27. 09:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Passzolom, de te nyugodtan hamisíts pénzt barátocskám hátha leültetnek 👍
2017. júl. 27. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!