Angliába utazásom előtt itthon milyen bürokráciai teendőket kell elintéznem?
Nos, nem mondom, hogy egyedül ki se menj, de azt mondom, hogy vegyél egy kis fáradságot és tedd már meg légyszi, hogy rákattintasz itt, a Gyakorin a Népszerű témáknál az Anglia-ra.
Vagy a kiírt kérdésed alatti hasonló kérdésekre...
Én megtettem, pedig nem is én akarok kimenni... :D Íme:
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__elokeszuletek__848162..
Szóval csak azt szeretném kihozni a dologból, hogy ha ki akarsz menni külföldre, akkor ne mástól várd, hogy kikaparja Neked a gesztenyét, hanem TEGYÉL ÉRTE - különben igen bajban leszel kint... Bocs :-)
Mi 2en mentünk.
Itthon ki kell jelentkezni a TB-ből, igaz ezt mi utólag tettük meg amikor már 1.5 éve kint dolgoztunk.
Ha kint vagy akkor igényelni kell NI számot, ami kb az itthoni TB és adószám. Ehhez ha már kint leszel telefonon kell időpontot kérni az NI interjúra.
Ezen kívül nem árt egy kinti bankszàmla, a legtöbb helyen utalják a fizut.
A szállást mi úgy intéztük hogy lefoglaltam bookingon egy Hostelt 3 napra és onnan indultunk el kiadó szobát nézni, ez 2 nap múlva megvolt privát főbérlőtől. Ügynökségtől nem fog menni mert kinti fizetést kell igazolni visszamenőleg x hónapig, amit nyilván nem fogsz tudni.
A nyelvet jól beszéltem, ezzel együtt is kellett pár hónap hogy átálljak és teljesen megértsem az echte angolokat.
Nyelvtudás nélkül felejtős.
A hibák amibe becsúsztunk az hogy túl sokáig kint maradtunk. UK és azon belül is London hosszú távon nagyon nem jött be, szinte alig tudtam félretenni és a lakhatás azon kívül hogy iszonyú drága nagyon messze van az európaitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!