Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Egzotikus utazás vagy első autó?

Egzotikus utazás vagy első autó?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok végre eljutottam odáig a spórolgatással,hogy tavasszal tudjak venni egy , újabb,fiatal autót , úgy ahogy elvagyok kocsinélkül,de sokszor jól jönne, így végre tavasszal megvehetném.

Viszont az utóbbi időbe nagyon foglalkoztat az egzotikus utazás.. Amerika vonz.. Miami vagy Mexikó, Cancún.. Úgy érzem nekem mennem kell oda ,de az is minimum 700 000Ft ez nagy kadás kocsi előtt,aztán megfordul bennem, hogy 10 napért 700 000 sok,de tudom,hogy a látvánnyal kárpátolná az árat.. És igazából ellennék kovsi nélkul talán jövőre is de akkor megint 700 minusszal kell spórolgatnom a kocsira.

2016. nov. 13. 18:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

En ilyen korulmenyek kozott az autot valasztanam.

De teny, hogy leginkabb egy funkcionalis kisautot keresnek amire nem kell sokat kolteni, pl a kis Ford Fiestak nagyon jok, nekem tobb is volt, soha nem volt veluk baj, elvitt ahova kellett... persze nem szaguldott, de nem is ez volt a lenyeg. Azutan vagy vennek ket perselyt, vagy nyitnek ket megtakaritasi szamlat. Minden honapban lehuznam amennyi szukseges feltetlenul a megelhetesre (tankolas, kaja, stb). Ezutan szetosztanam a maradek penzt. Az egyik perselybe/szamlara mehet az a megtakaritas amit a rovid tavu, varatlan kiadasokra szansz (pl elromlik a kocsi, venni kell valamit) a masikhoz nem nyulsz, az megy az utazasra. Aztan mikor osszegyulik a penz, akkor elkezdesz gondolkodni :)

700 000 forint viszont sajnos Miamira nem valoszinu, hogy eleg lesz. Kifoghatsz ugyan olcson repjegyet, de eleve 150- 200 000 alatt nehez lesz, es akkor meg nem bereltel autot (tomegkozlekedes nem igazan van) nem ettel, nem szalltal meg sehol...

2016. nov. 14. 04:19
 12/15 anonim ***** válasza:
Miami es Cancun minden de nem egzotikus desztinacia. Ha egzotikus ut kell akkor fejlodo orszagba pl Azsiai orszagok vagd D Amerikaba kell menni. A kerdesedre valaszolva, nekem volt kocsim de eladtam hogy azta penzt is utazasra kolthessem. A kocsi egy targy, az utazas pedig olyan elmeny amit soha nem tudnak toled elvenni.
2016. nov. 14. 09:47
 13/15 anonim válasza:

Miért ne lehetne mindkettő?

A 700.000-et 10 napos egzotikus útra ugyanúgy nem értem, mint ahogy azt sem, aki ezt még kevesli is. Az általad említett úticélokhoz el tudsz jutni nagyjából 200.000 forintból, de bőven ez alatt is (pl. pár órája láttam 96.000 forintért retúr jegyet Miamiba Brüsszelből). Bár Amerikában még nem jártam, Európa legdrágább városaiban már igen, és közelében sem volt a költésem a napi 50.000 ft-nak. Lehet nagyon takarékosan is utazni, de persze ez energiaráfordítást és szervezést igényel, utazási irodás foglalás és éttermi étkezés, hotelban megszállás esetében ez nem fog működni. Nekem mondjuk nem ezek jelentik az egzotikus úticélt, hanem különböző afrikai-ázsiai helyszínek, ahova ha figyelmes vagy, 200.000-ből akár szállást és repjegyet is találhatsz 10 napra.

Emellett ott van az autó. Ha az említett összeg felét költöd rá, már vehetsz olyan 20-25 éves autókat, amiknek értékük már nincs, de minden további nélkül el fognak vinni további 10 évig, amíg szét nem esnek. Persze ezekre kell majd költeni (szerviz, fenntartás), így az is számíthat, hogy megér-e ennyi pluszt neked a mindennapi közlekedés, illetve a kocsi csak a közlekedés miatt számít, vagy azért igényesebbet szeretnél (amit nem egy ilyen, 350 ezres járgányban fogsz megtalálni).

2016. nov. 15. 23:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Kocsit vegyél, a világ bármely pontjára elvisz a google street view és a youtube, ha kicsit bánsz is a computerrel, még rá is photoshoppolhatod magad :D
2016. nov. 18. 06:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Az a 96 ezer forint retúrba Brüsszelből, tartok tőle, hogy "kicsit" többe fog kijönni. Tartok tőle, hogy nincs benne a reptéri adó, ráadásul Brüsszelbe is el kell jutni. Miamiben a szállás, ellátás nem olcsó, hacsak nincs ot rokonod...

A 700 szerintem kb. reális.

Ha nem olyan helyen dolgozol, ahol tudsz (ingyen) parkolni, akkor meggondolandó erre a célra a kocsi.

Másrészt kocsival eljuthatsz Görögországba, Horvátországba, Szlovéniába, stb., jónéhány európai "egzotikus" helyre.

Földközi tengeri partokon -néhány kivételével- én nem tapasztaltam olyan nagy zsúfoltságot, s ha mégis, kocsival keresel másik helyet.

De ebben neked kell dönteni...

2016. dec. 3. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!