Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Autóval vagy vonattal olcsóbb...

Autóval vagy vonattal olcsóbb egy diáknak és egy felnőttnek Budapestről Bécsbe tenni egy oda-vissza utat?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Mai árak mellett majdnem mindegy már szerintem... nem hiszem, hogy olyan nagy a különbség. De azt tekintve, hogy az egyik diák jegy lenne, az lehet,hogy mégis olcsóbb vonattal
2010. ápr. 19. 15:04
 2/9 anonim válasza:
A felnőttnek autóval olcsób a diáknak viszont vonattal.
2010. ápr. 19. 15:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Előző,

Nem külön kérdeztem, hanem hogy egy diák és egy felnőtt utazik egyszerre.

2010. ápr. 19. 15:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Nyilván az autótól is függ, de ha leírod a vonatjegyek árát, meg az autó típusát, könnyebben tudunk/tudok válaszolni.

Így látatlanban azt mondom, hogy autóval olcsóbb, még ha veszel hazai pálya matricát, talán akkor is, de legalábbis sok különbség nem lenne.

2010. ápr. 19. 15:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak úgy átlagosan kérdeztem, függetlenül specifikus jegy és benzináraktól.

2010. ápr. 19. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy külföldre nem nagyon van diákjegy (max határig), esetleg ifjúságit tudok elképzelni, ami kb 10% kedvezményt jelent, de ennek nézz utána, most így nem tudom. Bécsbe olyan 25-30 euró egy teljes retúr jegy. Szóval olyan 13-16 ezer körül, persze attól függ mikor és milyen vonattal mentek, lehet ez több is.

Ha autóval mentek, és mondjuk 500 km-vel számolsz oda-vissza, akkor két főre 11-2-3 ezerre jön ki, de függ az autótól, meg igazán benzin árról sincs naprakész infóm.

2010. ápr. 19. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:

BP-ről Bécsre autópálya vezet végig, szal ha beleszámolod az 1330 Ft-os, 4 napos magyar pályadíjat + az osztrákot (azt nem tudom mennyi, de mintha 1 napra 8-12 euró lenne) + 500 km-re számolva átlag 11-13 ezer üzemanyag költséget, akkor kb. 15-18 ezerre jön ki, de ezen lehet faragni.

Vonat árakat meg nem tudom.

2010. ápr. 19. 16:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nos.

Az OSZTRÁK autópálya-matricák árai:

Személygépjármű:

éves matrica: 76,20 euró,

kéthónapos matrica: 22,90 euró,

10 napos matrica: 7,90 euró.

2010. ápr. 19. 19:07
 9/9 anonim válasza:
Vannak kedvezményes jegyek a Mávnál!13 euro pl.a fortuna jegy.Attól függ mennyi időre mentek.Ha 4 napnál nem maradtok tovább,akkor érdemes turistajegyet venni,ami 7000 ft körül van oda vissza,és tömegközlekedésre se kell költs,érvényes ez a vonatjegy!Van olyan is amikor különböző belépőket is tartalmaz!
2010. máj. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!