Autóval vagy vonattal olcsóbb egy diáknak és egy felnőttnek Budapestről Bécsbe tenni egy oda-vissza utat?
Előző,
Nem külön kérdeztem, hanem hogy egy diák és egy felnőtt utazik egyszerre.
Nyilván az autótól is függ, de ha leírod a vonatjegyek árát, meg az autó típusát, könnyebben tudunk/tudok válaszolni.
Így látatlanban azt mondom, hogy autóval olcsóbb, még ha veszel hazai pálya matricát, talán akkor is, de legalábbis sok különbség nem lenne.
Köszi!
Csak úgy átlagosan kérdeztem, függetlenül specifikus jegy és benzináraktól.
Én úgy tudom hogy külföldre nem nagyon van diákjegy (max határig), esetleg ifjúságit tudok elképzelni, ami kb 10% kedvezményt jelent, de ennek nézz utána, most így nem tudom. Bécsbe olyan 25-30 euró egy teljes retúr jegy. Szóval olyan 13-16 ezer körül, persze attól függ mikor és milyen vonattal mentek, lehet ez több is.
Ha autóval mentek, és mondjuk 500 km-vel számolsz oda-vissza, akkor két főre 11-2-3 ezerre jön ki, de függ az autótól, meg igazán benzin árról sincs naprakész infóm.
BP-ről Bécsre autópálya vezet végig, szal ha beleszámolod az 1330 Ft-os, 4 napos magyar pályadíjat + az osztrákot (azt nem tudom mennyi, de mintha 1 napra 8-12 euró lenne) + 500 km-re számolva átlag 11-13 ezer üzemanyag költséget, akkor kb. 15-18 ezerre jön ki, de ezen lehet faragni.
Vonat árakat meg nem tudom.
Nos.
Az OSZTRÁK autópálya-matricák árai:
Személygépjármű:
éves matrica: 76,20 euró,
kéthónapos matrica: 22,90 euró,
10 napos matrica: 7,90 euró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!