Ti mernétek most Egyiptomba menni?
Ha a magyar közszolgálati tévék alapján tájékozódsz, örökre elbutulsz.
Töröld ki őket örökre a csatornáid közül.
Egyiptom arra, hogy elmenj egy nyugatiaknak fenntartott szállodába teljesen rendben van. Fogsz látni pár géppisztolyos teherautót a reptéren, és látni fogod a kerítést is, ami a te biztonságodért van.
No jó, a cinizmusom mögött én is szoktam ott nyaralni.
Elhiheted, ilyenkor augusztusban a legnagyobb veszély önnön butaságod, hogy elmenj egy olyan országba, ahol 40 fok van. Tanulj és olvass sokat, mielőtt befizetsz egy augusztusi egyiptomi útra.
Ne légy muja....
Jól tetted!
Én is tervezem menni aug vége felé. Az elmúlt 3 évben is voltam, akkor necces volt a polgárháború miatt, állítólag, hát én elvoltam a tengerben a koktélommal. Most viszont már rendeződött a helyzet, úgyhogy jelenleg valóban az észak síai félsziget kivételével minden látogatható. Hurghada teljesen biztonságos, pláne nekünk, pesti gyerekeknek, akik nap mint nap megküzdünk az elemekkel.
Egyébként a legjobb oldal ahol érdemes tájékozódni bármilyen utazás előtt, az az angol kormánynak a travel advice oldala:
Bocsi, az offért, de szerintetek, a piramisoknál (pl Királyok-völgye is biztonságos?
Én ezen felül egy percig sem gondolkodtam, hogy menjek-e. Csakhát Tunézia... én azt kihagyom szerintem örökre.
***a jelen politikai viszonyok között (...) szinte biztos lenne, hogy Belső-Ázsia (...) után már csak K-Európába majd haza jönnék***
Tervezek én is egy világ körüli utat (prioritásom a Föld természeti látványosságai, városnézések háttérbe kerülnek), jó lenne minél több helyre, DE a jelen politikai viszonyok között, amennyiben Amerika felé indulnék (Ny-EU-->É-D-Amerika-->Óceánia-->Ausztrália-->Japán-->Ázsia útiránnyal), szinte biztos lenne, hogy Belső-Ázsia (itt a "-sztán" végű országokra gondolok) után már csak K-Európába majd haza jönnék... Azaz kimaradna a Közel-Kelet arab része, illetve a szintén arab É-Afrika, illetve Fekete- és D-Afrika is. (de ha évekkel a hazatérésem után az utóbbi helyekre terveznék menni, ezek még mindig közelebb lesznek kishazánkhoz mint mondjuk Új-Zéland vagy Japán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!