Manapság utazásra még fontos vinni fényképezőgépet vagy elég egy jó kamerájú okostelefon?
Bevallom nem szívesen vinnék fotógépet is, az okostelómnak elég jók a képei, megelégednék azzal. Szerintetek ez ciki? Égő? Ti vinnétek fényképezőgépet a helyemben?
Köszi előre is.
10:
És most ezzel mit próbálsz pontosan sugallni? Ezt én is így mondom. Az előbbi kommentemet a 16 éves kisgyerekeknek címeztem, akik itt tolták, hogy az okostelefonjuk olyan képet csinál, mint egy fényképező, meg még jobbat is, mert abban 20 meg 30 megapixel van.
Azt a 20 megapixelt pont azért tömték bele, hogy a hülyéket arra csábítsák, megvegyék. És hát sikerül is.
Gondolkodjatok már kicsit, az egyik legfontosabb az objektív, hol van egy szuper okos telefonnak olyan objektíve mint egy 30E forintos digitális gépnek, nem beszélve a DSLR gépekről.
Nekem még okostelefonom sincs, megteszi a régi fekete-fehér kis telefon, telefonálni tökéletes a többire meg ott a DSLR és egy kis digitális amit akkor használok ha a nagy gépet macerás cipelni.
Röviden: ha nem viszel egy jobb kamerát,akkor belterek, borús idő,esti képek, mozgó tárgyak fotózása nehezebb lesz.
Miért?
Mert a nagyobb szenzoros gépeken nagyobb érzékelők vannak,ezek rövidebb idő alatt képesek ugyanannyi fényt befogadni. Így gyorsabb lesz a gép, kisebb lesz a képzaj stb..
A nagyobb szenzoros gépekhez nagyobb jellemzően objektív kell,ettől ismét csak több fény tud bejutni.
Az is fontos,hogy eleve több részlet jut a látványról a gépbe,mivel a valóság nagyobb részét képes befogadni.
Tehát szerintem érdemes itthon kipróbálni a kettő közötti eltérést és megnézni,hogy tényleg megér ennyit?
Ha olyan helyre mész,ahova ritkán jutsz el és szeretsz egyedileg beállított képeket,akkor feltétlen.
Most nem értem mi bajod azzal, hogy valaki mobilos megoldással fényképezik..
Mindenki szaladjon a boltba venni 2-300 ezres gépet, mert anélkül nem élet az élet?
És ha valaki nem akar ennyi pénzt költeni hogy fotózzon? Oké, hogy te fotó mániás vagy, de az átlag ember nem az.. Ilyen alapon bárkit el lehetne küldeni a k*anjába hogy miért nincs szuperszámítógépe otthon, milyen ciki már, nem gondolod?
Mellesleg szerintem jobb képet tudok készíteni akármilyen gagyi okostelefonnal, mint te egy 2 millás csodamasinával...
18:
Senkinek sincs baja azzal, aki mobillal fényképez, csak ne legyen olyan nagyra vele, mint amilyen nagyra voltak emberek az 1. oldalon.
#18:
a) javasoltam neki mobiltelefont IS az említett válaszban, arra az esetre ha elég neki az is amit az tud,
b) profi, nemzetközileg is (el)ismert felsőkategóriás esküvőfotós vagyok, igenmeglepődnék ha bármivel is tudnál nálam jobb képet csinálni, nem azért mert én akkora király vagyok, hanem azért mert én értek hozzá, Te meg nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!