Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Milyen úti célt ajánlanátok?

Milyen úti célt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék elmenni nővéremmel nyaralni valahová.Neki még nem mondtam el,meglepetés lenne.:)Nagyon közel állunk egymáshoz, nagyon sokat tett már meg értem,szeretném ezt valamivel viszonozni.Nem is szeretnék neki szólni róla, csak már indulás előtt.:)Elképzelés még nincs,de valami közelebbi helyre,mint például Olaszország(legjobb lenne) vagy Horvátország...mit ajánlotok?Leírhatnátok a tapasztalatokat,utazással,szállással kapcsolatban.Az árba természetesen anyáék is beszállnának,de van egy kis pénzem,és a nyáron megyek diákmunkára is, és azt mindet rászánnám.Szerintetek ár nap mennyiből jönne ki kb?Tudom hogy relatív,ezért lenne jó, ha valaki tapasztalatból írna.Most például van a Wizzairnél újévi akció,11 városba 5000től kezdődnek a jegyek.

Az lenne a legjobb,ha konkrét helyet,várost tudnátok mondani,ami nálatok már "bevált":)

Ha válaszoltok,előre is köszönöm!

17/L

2010. jan. 8. 17:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Hát nagyon változó, Olaszországban olcsóbbak a dolgok, de az utazási költség értelemszerűen több. Nápoly környékén gyönyörű szép helyek vannak(Pompei, Sorrento, Capri stb.). Nekem Velence is nagyon tetszik, de ott iszonyat tömeg tud lenni nyáron, és nem olcsó mulattság megszállni, még a közelben sem.Olaszországban úgy számolj, hogy napi 15ezer alatt nem úszod meg kettőtöknek, plusz utazási költség. Velencéig megy vonat, erre a legolcsóbb retúrjegy 15ezer Ft. Gondolom nem kocsival mennétek. Horvátországba elég nehézkes tömegközlekedéssel eljutni, szóval ebből a szempontból inkább Olaszország. Horvátországba mennek a volánbusznak nyaralóbuszai, de ha jól tudom csak hetente egyszer, valamint egy vonat van Fiumébe, illetve talán Splitbe. itt is számolhatsz egy napi 10-12ezer Ft-al, de ez a nagyon minimum, plusz ugye az utazási költség. Viszont ezeknél sokkal olcsóbban lehet nyaralni, ha nem akarsz mindenáron a legnépszerűbb turistacélpontokra utazni, pl Ukrajna, vagy a Román tengerpart sokkal olcsóbb. Odesszába kb 3-4ezer Ft a vonatjegy az Ukrán-Magyar határ Ukrán oldalán lévő Csapról. Mehettek Jaltára is, gyönyörű hely, nem véletlenül volt a Szovjetunió legfelkapottabb üdülőhelye, bár az éppen ezért drágább, de valamelyik szomszéd faluban megszálltok, azt trolibusszal bementek Jaltára fürdeni, az sem pénz(pl erre a trolibuszra a jegy Szimferopol-Jalta között, ami 90km, 360Ft). Itt már kijöhet a nyaralás szállással együtt napi 6-8ezer Ft-ból kettőtöknek egy napra, Román tengerparton kicsit több.
2010. jan. 8. 18:33
 2/19 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a választ!aranyos vagy!

nem feltétlen Olaszországba vagy Horvátországba mennénk,csak hirtelen nem jutott eszembe...Romániát érdemes meggondolni,mivel közvetlenül a román határ mellett lakunk,szóval lehet az egész családdal el tudnánk menni!:)

még egyszer köszönöm hogy írtál!:)

2010. jan. 8. 19:27
 3/19 anonim ***** válasza:
Menjetek el Hargita megyébe Erdélybe, a hegyekbe, nagyon szép kis faházak vannak, és gyönyörű a könyezet, erdők, hegyek. Nézz utána google-ba milyen képek vannak. Szlovénia és Ausztria is nagyon szép. Ha tengerpart, akkor én Horvátországra tippelek, ahol olcsóbban tudnátok pár napot eltölteni. Sok magyarnak van kempigekben lakókocsija, egész olcsón is lehet kifogni. Rengeteg helyen hirdetnek. Rijeka egész közel van, és az nagyon szép.
2010. jan. 8. 21:44
 4/19 anonim ***** válasza:
ó és a wizzair habár valóban olcsó, vigyázz mert az illeték gyakran drágább mint maga a repjegy. Az persze csak kisbetűvel van írva :)
2010. jan. 8. 21:46
 5/19 anonim ***** válasza:
Ó első vagyok most nézem, hogy a legelején dél-Olaszországot akartam írni, tehát a mondat úgy kezdődik, hogy dél-Olaszországban olcsóbbak a dolgok:)
2010. jan. 8. 21:53
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Te, idióta. A Wizzair jegyárban benne van minden illeték, viszont fizetési módtól függően számolnak átutalási költséget, ha nem csak poggyászméretű csomagot viszel akkor arra díjat stb..
2010. jan. 8. 22:32
 7/19 A kérdező kommentje:

köszönöm,aranyosak vagytok!:)

a wizzairtól én nem félek,tavaly utaztam vele,nem volt horribils az ára,nem késett, stb.:D

2010. jan. 9. 10:26
 8/19 anonim válasza:
Olaszország és Horvátország között én Olaszországot választanám ,nagyon szép helyek vannak ott pl. Rómában a Colosseum
2010. jan. 9. 13:56
 9/19 anonim ***** válasza:
szija..én merem ajánlani horvátországot... én 3x voltam ott. mi autóval mentünk de sztem a busz is jó megoldás.. crikvenicán vtam először. nagyon szép hely. és apartmanban..majd porecben.. nekem jobban tetszet mint a kvarnel -.öböl..szall az isztriai félsziget gyönyörűű;))..jah és ilyen charter járatokkal nagyon hamar és olcsón eljtuhattok dubrovnikba...ami maga a csoda.
2010. jan. 10. 13:14
 10/19 A kérdező kommentje:

köszi a válaszok!

csak egy baj van...nem tudok dönteni!:)

ár szempontjából melyik lenne a kedvezőbb(4-5 nap).gondolom ezzel az utazásra,szállásra,kajára.Úgy mindennel együtt(persze nem szórva a pénzt) mennyiből jönnénk ki?

2010. jan. 10. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!