Mennyi pénzt vigyek egy skóciai utazásra?
Figyelt kérdés
Az út során meg fogunk állni Brüsszelben, Párizsban és Londonban is.
A kérdés az, hogy körülbelül hány foritot érdemes vinni? :D
Az utazás 9 napos. :)
Előre is köszi a válaszokat. (=
2010. jan. 3. 11:30
1/8 anonim válasza:
Eurot, es Angliaba meg Skociaba fontot, de lehet ott is valtani. Eleg sokat, Anglia sajnos nagyon draga. Csak egy kis osszehasonlitasert: Brusszelben aludtam 30 Euro/ejszakaert, London-ban pedig 50 font/ejszakaert, mindketto /szemely. Brusszelben 4*-os, London pedig olyan 3 korul, nem tudom pontosan. Egy ebed olyan 10-15 font korul van Londonban/szemely etteremben. Szoval ebbol tudsz csinalni egy kb szamitast. A tobbi helyen (Parizs/Bruszel) valamivel olcsobb.
2/8 anonim válasza:
kb.50.000-100.000Ft-nyi összeg sztem nem árt..(tartalék is kell).attól függ mennyit akarsz költeni adott városokban..De ha ez egy szervezett út,akkor a szállás,kaja,belépők is benne lehetnek eleve az árban..mi tartozik az árba bele??..úgy könnyebb lenne kalkulálni..
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.:)
Ez egy szervezett utazás, a szállás költsége benne van.
A skóciai múzeumokra meg külön 80 GBP-t kell vinnem.
Én is úgy 50000 Ft körülre gondoltam, bár lehet, hogy egy kicsit kevés, ha minden városban akarok költeni valamit. :)
2010. jan. 3. 12:36
4/8 anonim válasza:
Nekünk is hasonló volt, csak mi 12 naposra mentünk, és ebből 1 hetet voltunk Skóciában. Én csak Skóciára vittem 190 fontot, plusz még kb. 70 €-t (mi Franciaországban csak nagyon futólag álltunk meg.) És pont kijöttem mindennel :)
5/8 anonim válasza:
Szerintem 50.000 Ft-nak megfelelő valutával el se indulj... Ha minden előre ki van fizetve szervezett társasutazáson (szállás, teljes ellátás) akkor szerinem minimum 4-500 Euró legyen nálad, maximum visszaviszed, de erre kicsi az esély...
6/8 anonim válasza:
utolsó előtti vagyok :)
én is kb. annyit írtam, de ne csak eurót, fontot is válts...gondolom nem vagy hülye és tudod :)
7/8 anonim válasza:
Nyugodj meg, nem olyan drága hely Skócia, főleg akkor, ha ésszel élsz!Én 2008-ban voltam kint, legegyszerűbb a reggelit elintézni egy-két tescós szendviccsel -a legolcsóbb 1 font- vagy felvágottal -érdemes figyelni az "értékcsökkent" termékeket, amiknek rövidesen lejár a szavatossága-, a Mc Donaldsok és a Burger Kingek olyan áron vannak, mint itt, az éttermi árak nem húzósak. 11-12 font egy 10 unciás marhasült körettel, zöldbors mártással, a lazac körettel is ált. 10-11 font körül volt étteremben, a csirke és a sertésből készült kaját értelmes helyeken megkapsz 7-8 fontért, de igazán jó báránysültet is ettem 14 fontért. Az ital viszont drága, a legolcsóbb csapolt sör amit ittam 3 font felett volt -viszont boltban 200 HUF alatt volt a Foster-. Vannak olyan pubok, ahol van kaja kiszolgálás is, ezekben Glasgowban már 7-8 fontért volt marhasült körettel, mártással. Az árak egyáltalán nem olyan veszélyesek, mint itt előadták.
8/8 anonim válasza:
De irigyellek, én is visszamennék!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!