Határon kiskorút milyen nyomtatvánnyal, írásos engedéllyel lehet átvinni? (bövebben, katt! )
Figyelt kérdés
Én és anyukámmal,meg barátnőmmel ,át szeretnénk menni Szerbiába. barátnőm az még kiskorú 17 éves, és ezért ,attól félünk hogy azt hiszik a vámosok ,hogy ki csempészük az országból,de mi nem ezt szeretnék. milyen nyomtatványt kell letölteni ,kinyomtatni ,ahoz hogy áttudjuk vinni a határon, tehát kell a szülő írásos engedélye, mit kell tenni ennek érdekében? Válaszokat várom péntekig azaz 11.-éig2014. ápr. 8. 17:19
1/3 anonim válasza:
(bövebben, katt! ) - de hova katt ?
2/3 anonim válasza:
Szerbiáról nem találtam infót, de találtam Horvátországgal kapcsolatban. Gondolom, a viszonyok hasonlóak, Szerbia esetében is valami hasonló kell legyen.
Tájékoztatás gyanánt:
"A 2008. január 1-én életbe lépett horvát idegenrendészeti törvény értelmében a 18. életévüket be nem töltött személyeknek, amennyiben szülői, vagy más nagykorú személy kísérete nélkül utaznak be Horvátországba, akár csak átutazás céljából, magyar közjegyző által hitelesített szülői beleegyezéssel, engedéllyel kell rendelkezniük. Amennyiben az utazás más nagykorú személy kíséretében történik, akkor ennek a felnőtt személynek kell rendelkeznie magyar közjegyző által hitelesített szülői beleegyezéssel, amelyet horvát vagy angol nyelvű hiteles fordítással kell ellátni".
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2014. ápr. 9. 15:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!