Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » A külföldre közlekedő vonatoko...

A külföldre közlekedő vonatokon van WiFi vagy áram hozzáférés?

Figyelt kérdés
Konkrétan a Budapest-Varsói vonatra gondoltam.

2013. dec. 25. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
A bécsi railjeten van 230v-os konnektor minden ülésnél, wifi is van de használhatatlan. A többin nem tudom...
2013. dec. 25. 20:58
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. dec. 25. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Jellemzően egyik vasút sem biztosít Wifit az idegen vasút területén. A railjeten is azért nem működik, mert csak Ausztriában megy. A magyar kocsikon is csak Magyaroroszágon megy a wifi.

Varsóba a reggeli EC130-cal tudsz eljutni. Ebben cseh kocsik közlekednek, és elég változatos, hogy milyen kocist küld be a cseh vasút. Előfordul régebbi típus abban egyáltalán nincs konnektor, van ennek egy kicsit újabb változata, ott az asztalos helyeknél van 2-2 konnektor. Viszont a vonatban mindig közlekedik egy Bbdgmee fősorozatú kocsi, abban a fülkékben van 2-2 konnektor, illetve a páholyos helyeken is van.(350-es kocsiszámmal közlekeidk.) Újabban beküldik az új üdvöskéjüket is a Bdmpee fősorozatú kocsit, ezeknél minden kettes ülésnél a két ülés összeérésénél az ülés alatt van konnektor. És nem utolsó sorban mindkét kocsi baromi kényelmes is!! :) Ha nincs helybiztosításod, keresd ezeket, ahol nincs kitéve sárga cetli, az nincs lefoglalva, ott ülhetsz végig nyugodtan.

Jah, a cseh kocsik kapcsolószekrényében szoktam látni WIFI feliratú kábelt, de wifi jelenlétét még nem tapasztaltam egyik kocsin sem, így ne számíts rá. Sajna nem tudom, hogy Csehországban van-e rajtuk internet, mert amikor Csehországban jártam, akkor mi MÁV kocsikkal mentünk.

Eljuthatsz még Varsóba éjszakai vonattal is (EN476 Metropol) ebben hálókocsi közlekedik, abban konnektor talán nyomokban előfordul, de nem biztos...

Amúgy ha sokat utazgatsz vagy szükség van rá, akkor érdemes beruházni egy PowerBank nevű szerkezetre, jobbakat már 6-7 ezerért lehet kapni, és 3-4 alkalommal csutkára feltölti a telefonodat. Ami azért elég sokáig elegendő, de legalább addig, hogy kihúzd a következő konnektorközeli helyig. Tabletet is feltölti 1x legalább. (Hacsak nem valami bruál iPad Air, vagy iPad Mini 2 mert azt úgy félig max... :D )

2013. dec. 25. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:

"A railjeten is azért nem működik, mert csak Ausztriában megy."

Mint említettem van wifi, csak használhatatlanul lassú. Magyar szakaszon is, osztrákon is és a németen is. Nyilván mert rengetegen akarnak rajta lógni és ez nem egy gigabites net.

2013. dec. 25. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:

"Mint említettem van wifi, csak használhatatlanul lassú. "

mint említettem, Magyarországon nem működik. Van Wifi, szórja a jelet, csak mobilinternet nincs mögötte.

Elvileg az eszköz lehetővé tenné akár 3 féle SIM behelyezését is, de az osztrák egyelőre nem partner benne.

Igaz a mi magyar kocsijainkon amik szinte kizárólag külföldre járnak, azokon sem lesz külföldön net...

Valójában a vasutaknak a saját utasaik megnyerése a célja nem az idegen vasút utasainak kiszolgálása.

2013. dec. 25. 22:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D
2013. dec. 25. 22:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Azt tudja esetleg valaki, hogy mennyibe kerül a jegy 1. és 2. osztályon?
2013. dec. 25. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt meg tudod nézni:

[link]

2013. dec. 25. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!