Hogyan zajlik egy repülőgépes utazás? Mit kell tudnom?
Életemben először fogok utazni, és tök egyedül.
Fapadossal fogok menni, Eu-n belül, csak kézipoggyásszal.
Mi történik onnantól hogy kimegyek Ferihegyre?
Nagyon megköszönném ha valaki elmesélné részletesen :)
Mikor kimesz a repterre, elmesz a check in pulthoz. Kis TV-n lesz kiirva, hogy melyik check in pultnal ervenyesitik a jegyedet. Nezd a legitarsasag logojat es az orszagot mellette.
Ha kezi poggyasszal mesz, azt nem kell odaadni, amugy ott elvennek az utazotaskadat.
Elkerik a szemelyidet-utleveledet, es odaadjak a jegyet.
Onnan elmesz az ellenorzobe, minden ki van irva, nem tudom, hogy 1-esre vagy 2-esre mesz, ezert nem akarlak felre navigalni.
Mikor rad kerul a sor, adnak egy kis dobozt, abba bele kell tenned orat, lancot... ha laptopod van, azt is oda kell tenni. Ovet altalaban velem levetettek, neha a cipot is. Atsetalsz egy kapun, aztan mindent visszaadnak.
Onnan keresel egy monitort ahol ki lesz irva honnan fog indulni a geped, leulsz, varod amig nem szolnak, hogy menjetek beszallni.
Aztan kiersz, felszallsz a buszra, ami a repulohoz visz.
Onnan meg mar gondolhatod.
A tobbit nem meselem, csak akkor van jelentosege ha van nalad csomag amit feladsz. A masik orszagban lesz meg egy ellenorzes, kovesd a tomeget, en is ugy csinaltam mikor eloszor egyedul repultem.
Sok sikert!
24/L
egy kis kiegészítés:
a "check in"-nél nem jegyet adják oda, hanem te adod le a jegyedet és kapsz egy "boarding card"-ot. arra rá lessz írva, hogy melyik gép, melyik kijárat, a gépen melyik ülőhelyed van. de ha nem ismered ki magad, mindenki készségesen segít :)
az sem biztos, hogy busszal visznek a géphez, lehet hogy egy csövön át fogsz menni (akár induláskor, akár érkezéskor) ha EU-n belüli járat, akkor érkezéskor nincs útlevélvizsgálat.
a repülőgépen meg majd a stewardessek elmondanak mindent, be kell csatolnod magad az ülésbe :)
jó utat:)
A válasz megírásának időpontja: ma 14:19
nekem eddig nem. és induláskor is csak szeptember 11. óta
"Check-in pultok a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér 1-es Termináljában, illetve a 2A és 2B Terminálok felső – indulási – szintjein találhatók. Minden utasnak ott kell kezeltetni a jegyét, ahonnan a járata indul."
Honnan tudom, hogy honnan indul a járatom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!