Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Kapok így új útlevelet a...

Kapok így új útlevelet a konzulátuson?

Figyelt kérdés
Szerintetek gond lehet abból, ha a régi útlevelem tőlem 1800km-re van, és újat akarok igényelni? Vagy megoldható az így is?
2013. máj. 1. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Igényelhetsz, elvégre mondhatod azt is, hogy elveszett, de szerintem konzulátuson keresztül így is baromi drága és lassú lesz...

Nem oldható meg valahogy másképp? Mikor jár le, utánad tudják-e küldeni....

2013. máj. 1. 23:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Igazolni kell, hogy magyar állampolgár vagy. Ha nincs útleveled akkor előfordulhat, hogy ki kell tölteni egy kérvényt, hogy igazolják az állampolgárságot. Ha van személyid akkor szerintem az is elég. Részleteket erről olvashatsz az adott ország nagykövetségének honlapján. Egyébként ha érvényes az útleveled ami otthon van, akkor nem tudom, hogy kaphtsz-e másikat. Amikor én intéztem külföldön, akkor az ügyintéző mondta, hogy átvételkor hozzam be a régit, mert csak akkor tudja kiadni ha a régit érvényteleníti (még 4 hónapig érvényes volt).
2013. máj. 2. 08:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem érvényes.. már vagy 5 éve nem. Személyim van... :)
2013. máj. 2. 14:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz gond. Kicsit lassú, meg költséges, de egész jól ellehet intézni, legalábbis Finnországban nem volt gond. Kérd 10 évre így nyugtod lesz egy darabig :)
2013. máj. 2. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!