Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Wizzairre kezipoggyaszban...

Wizzairre kezipoggyaszban milyen eloiras vonatkozik etelekre?

Figyelt kérdés
A honlapon csak italrol talaltam felvilagositast. Szeretnek vinni a csaladnak Angliabol perforalt csomagolasban halfelet es sok csokit. Es persze nem orulnek, ha ott kellene hagyni...
2013. márc. 19. 00:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Étel tekintetében nincs korlátozás, csak arra kell figyelni, hogy a krém állagú dolgok is folyadéknak minősülnek.
2013. márc. 19. 00:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát azért érdeklődj, mert vannak ételfélék amit nem lehet bevinni az országba és unió ide vagy oda elkobozzák. Pl: Tojást tilos vinni, és boncolt állatot (csirkét, pulykát) szerintem halat sem szabad.. Inkább hívd fel a légi társaságot és kérdez rá, ne érjen meglepetés.
2013. márc. 19. 01:35
 3/9 anonim ***** válasza:

A légitársaságnak ehhez nem sok köze van, szóval lényegtelen, hogy wizzair vagy más amivel utazol. A reptéri biztonsági ellenőrzés szigorúságán múlik az ilyesmi. Ők pedig nagyjából mindenhatóak. Ha a halféleség nekik folyadéknak minősül, akkor bizony ki kell dobni. 10x100ml folyadékot lehet maximálisan vinni kézi poggyászban, de ezt is csak akkor ha van hozzá újrazárható, simítózáras zacskód. Angliában lehet lazábban veszik, de Budapest-Ferihegyen kidobják a 100ml-es akármit ha nincs simítózáras zacskóban.

És mint írtam, ez abszolút nem a wizzairtől függ, nincs ráhatásuk erre a témára, semmi közük hozzá. Írnak valamit a honlapon, ami vagy aktuális, vagy nem, hiszen próbálnak tájékoztatni, de nem az ő hatáskörük. Ha már valamit nézegetni akarsz, akkor a reptér honlapját érdemes esetleg, pl. debreceni reptér honlapjáról idéznék:

"Folyadéknak számító tárgyak:

Csokoládé krémek, krémek, olajak, italok, kenhető sajtok, májkrémek, paszták, mogyoróvaj, levesek,, szörpök, szirupok, víz, joghurt, túró, túró rudi, vaj, margarin, fagyasztott ételek, konzervek, hurka, kolbász, zselék, habok, szaloncukor, hajfesték, folyékony ajakrúzsok, folyadékos maszkok, folyékony állapotú keverékek, testápolók, aeroszolok és golyós dezodorok, parfümök, körömlakk lemosó és minden egyéb, hasonló halmazállapotú tárgy!"

(és persze bármi egyéb amit az ellenőr annak minősít!!!)

2013. márc. 19. 04:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Az anyjukat, tőlem egyszer elvették a borotvahabomat is. Persze hiába mondtam a libának, hogy a büdös életben nem láttam még 100ml-es borotvahabot.
2013. márc. 19. 06:33
 5/9 anonim ***** válasza:
04:19: komoly ez a lista ha tényleg így van, ennek a 90%-a nem is folyadék, hanem szilárd élelmiszer...
2013. márc. 19. 06:36
 6/9 anonim ***** válasza:

A lista nagy részét a legtöbb reptéren szerintem át tudod vinni, Debrecenben kicsit túlbuzgóak. De ezek olyan dolgok amik már kérdésesek lehetnek, azaz érdemes számolni vele bárhol, hogy akár el is vehetik.

Arra pl jó ez a lista hogyha van feladott poggyász akkor minden itt felsorolt dolgot inkább abba érdemes tenni, mert akkor tuti nincs gond.

2013. márc. 19. 12:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a rengeteg profi valaszt!!! Boldog Husvetot nektek! :)
2013. márc. 20. 15:28
 8/9 gungasam ***** válasza:
Nem hiszem, hogy Debrecenben túlbuzgóak lennének,csak paranoiásak....
2013. ápr. 5. 07:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Mármint, hogy félnek egy EU-s büntetéstől? Az lehet.
2013. ápr. 5. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!