Ha a személyi igazolvány külföldön tartózkodás alatt jár le, ott is hosszabbítható, vagy haza kell jönni miatta? Ugyanez útlevél, jogosítvány esetén?
Meg lehet a helyi magyar KONZULÀTUSON. (nem össze keverendö a konzulátus és a követség)
De ez idöigényes és drága. A konzulátusok felveszik adataidat és kezeskednek hogy te vagy a személy, de ök is Mo-ra küldik és azok meg vissza. ezeket a költségeket meg kell térítened, és idöben is több hónap.
Gondolom azért 1x csak haza látogatsz évközben akkor megtudod csináltatni otthon.
Külföldön személyit nem lehet hosszabbíttatni.
Útlevelet lehet csináltatni külföldön, de az is legalább 60 nap, nagykövetségen személyes megjelenés, fénykép, ujjlenyomat stb. szükséges. Ezt onnan tudom, hogy éppen most hétvégén jöttem haza külföldről személyit csináltatni. Előzetesen érdeklődtem a konzulátusnál, és a tőlük kapott infó miatt jöttem haza.
Inkább most csináld meg, mert 10 évig utána jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!