Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Ha a repülőjegyre az van...

Ha a repülőjegyre az van ráírva, hogy 20 kg a díjmentesen feladható poggyászsúly, akkor hány kiló többletig engedik fel a bőröndöt?

Figyelt kérdés
Korábban már repültem más légitársasággal, azoknál 23 kiló volt a megengedett, de 30 kilóig felengedték plusz díj fizetése nélkül is a poggyászt. Most török légitársasággal utazom. Azt tudom, hogy egy bőrönd nem lehet több 30 kilónál, de az összsúly érdekelne.
2012. nov. 25. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazan ertem, mi a kerdes, hiszen megvalaszoltad magadnak. Nem lehet tobb, mint 30kg. 20kg felett tulsulydijat kell fizetned.
2012. nov. 25. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Menj fel a kerdeses legitarsasag honlapjara, es ott biztosan talalsz valaszt. Sot, e-mail-ban is lehet erdeklodni.

Ugy gondoltad a kerdest, hogy mennyi borondot vihetsz fel, es annak mennyi lehet az osszsulya?

Altalaban az osszsuly 30kg lehet (ha az adott legitarsasagnal annyi), tehat tobb darab borondod is lehet, de osszesen nem haladhatja meg a megengedett pl.: 30kg-ot.

2012. nov. 25. 16:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Lutri dolog, én utaztam már 27 kilós csomaggal, nem kellett fiztenem (23 lehetett volna a max.), aztán 25 kilóra mondták, hogy sok, pakoljak át a kézibe pár dolgot. Ha tele van a gép, akkor nagyon nézik a kilókat. Plusz rengeteg függ azon, hogy ki ül a pult mögött..
2012. nov. 25. 16:59
 4/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem volt egészen egyértelmű a kérdésem. Szóval tudom, hogy 1 személynek elvileg papíron 20 kg-ot engednek poggyászként feladni. Gyakorlatban mennyi az a kiló, a 20-on felül, amikor még nem kell extra túlsúlydíjat fizetni? A 30 kg-ot úgy értettem, ha két személy utazik együtt, akkor a kettejük össz poggyászsúlya az 40 kg,és pl. úgy is lehet elosztva, hogy egy nagybőröndben 30 kg, egy másik kicsiben pedig 10. De azt hiszem, a 3. válaszolótól nagyjából megkaptam a választ, én is így tippeltem, kb. 3-4 kiló túlsúly lehet, persze ez erősen függ a repülő telítettségétől is. Köszi mindenkinek.
2012. nov. 25. 21:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg h melyik legitarsasag. Altalaban 23 kilo a megengedett, (nem 20kg), ide nem ertve a fapados budget airline-okat, mert nekik mas a szabalyozasuk es oda kell figyelni. a borond nem lehet tobb mint 32 kg (nem 30 kg).

Qantas, Singapore Airline, Qatar, Lufthansa, British, Austrian airlines, Finn Air es meg sorolhatnam 23 kilo a megengedett. A Lufthansa-t meg az Austrian airline-t talaltam eddig a legszigorubbnak, ott max 25 kiloig engednek el. Altalaban a kezipoggyasz is meg van hatarozva h hany kilo lehet es milyen meretu lehet, es egy darab per fo az economy class-on. Sok fugg a gep telitettsegetol, ill a check-in estol h mennyire jol es szigoruan csinalja a munkajat. Altalaban hosszu jaratok mindig dugig tele vannak, ugy h erdemes nem tulpakolni magadat. Az extra suly eleg ktges. Alt legtobb airline-nal be tudsz check-olni online ott lehetoseged van extra tulsulyt venni, es ugy olcsobb, mint ha a check-ines szamlaz neked. Az egyszer biztos ha 23 kg a megengedett 30kg-al nem fognak elengedni. Alt 1-2 kilot elneznek.

En Emirates-el megyek, de en hosszu jaraton utazok, Melbourne-Dubai-Vienna, es pontosan a suly miatt, naluk 32kg a max kilo es erre meg 1-2 kilot elengednek. Kezipoggyaszbol is megengednek 2-ot, nem szoszoznek.

Meg attol is fugg h mennyi air cargoja van a gepnek, es mennyire van tele.

egy gyakori utazo (volt legitarsasagi dolgozo)

2012. nov. 25. 22:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Attól, hogy együtt utaztok, a csomagok súlya nem össze adható es meg osztható. A maximális súly határ mindenkire vonatkozik.
2012. nov. 26. 05:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak szeretném írni, hogy de igenis össze lehet adni a súlyokat, én a gyermekemmel utazom általában, a nyáron például 30 kiló volt a nagybőröndünk, és volt mellette még egy 15 kilós táska, azt mondta a hölgy, hogy kettejüknek a 45 kiló az pont nem éri el a határt, mivel azon a jegyen fejenként 23 kg volt írva, tehát összesen 46 kiló poggyászhoz volt jogunk ingyenesen.
2012. nov. 26. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Arra azért figyelj, hogy egy dolog, hogy összeadódnak a súlyok, de munkavédelmi okokból az is meg van határozva, hogy egy bőrönd hány kiló lehet!!!!!!!!! (más kérdés, hogy ezt eddig 1 weblapon láttam feltüntetve) A rakodó munkásoknak is vannak egészségvédelmi jogaik, ezért ez szigorúan szabályozva van!!!
2012. nov. 26. 23:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor nagy szerencséd volt, a szabály ugyanis egyértelmű, fejenként nem lehet több, mint 23 kg.
2012. nov. 27. 05:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Mindig a jegyre írják, hogy mennyi lehet a feladandó bőrönd súlya, és a kézié is. Nem mindig 23 kg. Áprilisban pl. a Tunisair 18 kilót engedett csak a feladandóban, és 5 kg lehetett a kézi.

De az viszont mindig igaz, hogy összeadható az együtt utazók bőröndjeinek a súlya.

Azt viszont én is olvastam, hogy a feladandó nem haladhatja meg a 32 kilót. Ha ennél nehezebbet szeretne az ember feladni, akkor előzetesen egyeztetni kell a társasággal.

2012. dec. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!