Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Mit lehet tudni a szlovén...

Mit lehet tudni a szlovén tengerpartól?

Figyelt kérdés

Milyen a tengerpart jellege? Vannak-e homokos partszakaszok? Mennyire nagy az idegenforgalom? Mediterrán az éghajlat, sok-sok pálmafával és kabócával?

Milyenek az árak?

KÖSZÖNÖM!

2012. okt. 16. 12:00
 1/1 anonim válasza:
Én Umag- Savudriján voltam, ami ugyan még horvát oldal, de szemben a szlovén partot láttuk, és nem sok különbség volt. homokos part csak a kiépített strandoknál, v. kemping, szálloda partján van, de általában bárki bemehet oda. Kisvárosok vannak a szlovén oldalon, elég zsúfoltak nyáron, és az utak is nagyon forgalmasak, mivel kicsi a parti rész, de fontos kereskedelmi csomópont. A horvát rész nagyon csendes, sok ilyen mediterrán fenyőféle van, de azért pálmafa is, főleg a sétányokon. Hajóval végigvisznek a part mentén, szét lehet nézni. Kabócát nem láttam, csak hallottam, de ez olyan mint nálunk a tücsökciripelés. Az árak magasak, üdülőhelyhez mérten, nem érdemes nagyon számolgatni, mert akkor egy sört se iszik az ember. Vagy önellátással kell menni, vagy félpanzióval, hogy ne kelljen sokmindent venni.
2012. okt. 19. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!