USA-ba zip-záras átlátszó tasakban lehet felvinni a gépre a folyékony cuccokat. Ilyen zip-záras átlátszó zacskót adnak vagy venni kell, és ha venni kell, hol kapható?
Igen vihetsz fel max 100 ml. Azt is az altalad emlitett zip-zaras tasakban. Viszont az ellenorzes utan mikor vegeztel a repuloteren levo uzletekben vasarolhatsz es azokat felviheted tasak nekul is.
jo utat kivanok. :)
Ez tévedés! Az USA-ba tartó gépekre NEM LEHET folyadékot felvinni, mindegy hol vetted és hogy hány ml-es!
"Az USA-ba induló járatoknál nem csak az EU biztonsági előírásait kell figyelembe venni, hanem a Transportation Security Administration előírásait is. Az utasok fokozott biztonsági eljáráson esnek át, már a check-in területén tájékoztatják az utasokat, hogy semmilyen folyadékot nem vihetnek fel a fedélzetre, még akkor sem, ha azt a repülőtér tranzitjában vásárolták. A beszállító kapunál ismételt ellenőrzésen esnek át az utasok, és a folyadékok elvételre kerülnek."
en zip zaras zacsko nelkul vittem fel szemcseppet, kontaktlencsefolyadekot ilyesmit. a kutya nem szolt erte.
Ja es mivel mindig elfelejtettem az ongyujtomat a feladott poggyaszba tenni, igy 5x repultem ongyujtoval az allamokon belul. Persze arra kinosan odafigyelnek, hogy a biztonsagi ellenorzesen mezitlab menjen at mindenki.
Nem tudom elozo honnan szedted az informaciodat, habar a TSA-t emlegeted, a TSA weboldalan megis mas van:
Azaz olyan folyadekot, ami 3.4 oz-s (100ml) kiszerelesben van (parfum, szemcsepp, szajviz, akarmi) azt bele kell rakni egy 1 quart-os (950ml) atlatszo zacsiba es fel lehet vinni a fedelzetre. Azert 1 quart-os zacsi, mert abba csak x mennyisegu 3.4oz-s kiszereles fer bele. Ha a kedvenc parfumod 150ml, akkor ontsel belole at egy 100ml dobozba es ugy szallitsd, kulonben kidobatjak veled.
Egyebkent igy kell elkepzelni, hogy mirol van szo:
Minden olyan folyadek amit a duty freeben veszel (foleg alkohol, vagy nagy kiszerelesu parfum) a kasszanal kell hagyni, amit fizetes utan beraknak egy zacsiba amire rairjak a neved es a jaratod szamat es a szemelyzetbol valaki majd odaviszi a kapuhoz, mikor epp szalsz be a gepbe es akkor latod viszont a vasarolt termeket mielott belepsz a gepbe. Addig nem lehet nalad, hogy meg veletlenul se bontsd ki.
Vilagos?
3. vagyok
Ez a Budapest Airport hivatalos oldalán van fent. ( [link]
Ha az USA-n belül repülsz belföldi járaton valóban fel lehet vinni.
Én pár éve utaztam, nem lehetett felvinni Bp.-en. Lehet azóta változtattak valamit de a honlapon ezt írják még mindig. Ha biztosra akarsz menni hívd fel a repteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!