Hogy a legjobb munkát keresni egy informatikusnak Angliában?
Hosszú ideig éltem az USA-ban, angolul folyékonyan beszélek. Pár éve élek itthon, Budapesten, de nem tudok igazán visszailleszkedni.
Arra lennék igazán kíváncsi, hogy melyik módszert javasoljátok informatikus munka kereséshez Angliában?
Monster.uk-ban válaszoljak hirdetésekre, tegyem fel a resume-met ugyanoda és várjam a telefonhívást? Etc.
Amennyire ismerem USA-t(több mint 20 évig éltem kint), annyira nem tudok semmit sem az angliai életről.
Én azt tanácsolom neked,hogy személyesen keresd a melót,ne otthonról Budapestről. Jó nyelvtudással nem lesz semmi gondod. Repülj ki, majd bérelj szobát, vegyél egy SIM kártyát, intézd el a N.I.numer card-ot és innentől kezdve a CV-kel bemész minden munkaközvetítő irodába. Vannak olyan irodák ahol csak informatikus állásokat hirdetnek.
Azért érdemes saját magad elintézni,mert sokszor vannak állások ahová azonnal keresik a jó szakembereket.
sok sikert
Csak megerősíthetem azt, amit az első mondott. Mo-ról nem fogsz tudni ilyen módszerrel munkát találni, mert külföldi számot eleve fel sem hívnak. Ahhoz, hogy találj kint kell lenned.
Amúgy ha jó a nyelvtudásod, és több éves tapasztalatod van, akkor pikk pakk fogsz találni munkát.
Köszönöm az egybehangzó tanácsotokat arról, hogy csak személyesen érdemes Angliában állást keresni. Ha már kint vagyok, érdemesebb a cégek hirdetéseire direkt válaszolni vagy valami (általam még nem ismert) oknál fogva inkább munkaközvetítő irodán keresztül próbálkozzak?
Kint az USA-ban a hirdetések szövegéből könnyen kilehetett olvasni, hogy ha a munkaközvetítő iroda tette fel a hirdetést, akkor vagy annak az irodának lennél az ideiglenes dolgozója (Temping) ami általában csak a minimum és kötelező juttatásokkal jár, és a munkaközvetítő iroda kiszerződtet téged az ügyfél-céghez, vagy pedig te rögtön az ügyfél-cég dolgozója leszel és a cég fizet egy úgynevezett megtalálói jutalmat az irodának ha még 3 hónap után is alkalmazva vagy. (persze ezt így részletesen nem lehet egy hirdetésből kiolvasni, én inkább onnan tudtam, hogy milyen fajta hirdetéssel van dolgom, hogy melyik munkahelyközvetitő irodáe volt a hirdetés.)
Szóval hasonló a helyzet Angliában is vagy ha más akkor miben más?
Angliában kétféleképpen tudsz munkát keresni.
1. ügynökségeken keresztül. Ahol bizony elfordul,hogy Temping lehetőséget ajánlanak. (viszont ha jó vagy,akkor a cég át is vehet)
2. Fogod a CV-t és minden olyan helyre bekopogsz ahol dolgozó emberek vannak. Ezt nevezik "kopogtató" munkakeresésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!