Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Hogy a legjobb munkát keresni...

Hogy a legjobb munkát keresni egy informatikusnak Angliában?

Figyelt kérdés

Hosszú ideig éltem az USA-ban, angolul folyékonyan beszélek. Pár éve élek itthon, Budapesten, de nem tudok igazán visszailleszkedni.

Arra lennék igazán kíváncsi, hogy melyik módszert javasoljátok informatikus munka kereséshez Angliában?

Monster.uk-ban válaszoljak hirdetésekre, tegyem fel a resume-met ugyanoda és várjam a telefonhívást? Etc.

Amennyire ismerem USA-t(több mint 20 évig éltem kint), annyira nem tudok semmit sem az angliai életről.

2012. aug. 5. 00:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tanácsolom neked,hogy személyesen keresd a melót,ne otthonról Budapestről. Jó nyelvtudással nem lesz semmi gondod. Repülj ki, majd bérelj szobát, vegyél egy SIM kártyát, intézd el a N.I.numer card-ot és innentől kezdve a CV-kel bemész minden munkaközvetítő irodába. Vannak olyan irodák ahol csak informatikus állásokat hirdetnek.

Azért érdemes saját magad elintézni,mert sokszor vannak állások ahová azonnal keresik a jó szakembereket.

sok sikert

2012. aug. 5. 01:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak megerősíthetem azt, amit az első mondott. Mo-ról nem fogsz tudni ilyen módszerrel munkát találni, mert külföldi számot eleve fel sem hívnak. Ahhoz, hogy találj kint kell lenned.

Amúgy ha jó a nyelvtudásod, és több éves tapasztalatod van, akkor pikk pakk fogsz találni munkát.

2012. aug. 5. 07:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szintén csak azt tudom mondani, mint az első két válaszoló is írt. IT szektorban, tapasztalattal, jó angol nyelvismerettel viszonylag hamar álláshoz lehet jutni. Én 2,5 hét alatt el tudtam helyezkedni.
2012. aug. 5. 09:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az egybehangzó tanácsotokat arról, hogy csak személyesen érdemes Angliában állást keresni. Ha már kint vagyok, érdemesebb a cégek hirdetéseire direkt válaszolni vagy valami (általam még nem ismert) oknál fogva inkább munkaközvetítő irodán keresztül próbálkozzak?

Kint az USA-ban a hirdetések szövegéből könnyen kilehetett olvasni, hogy ha a munkaközvetítő iroda tette fel a hirdetést, akkor vagy annak az irodának lennél az ideiglenes dolgozója (Temping) ami általában csak a minimum és kötelező juttatásokkal jár, és a munkaközvetítő iroda kiszerződtet téged az ügyfél-céghez, vagy pedig te rögtön az ügyfél-cég dolgozója leszel és a cég fizet egy úgynevezett megtalálói jutalmat az irodának ha még 3 hónap után is alkalmazva vagy. (persze ezt így részletesen nem lehet egy hirdetésből kiolvasni, én inkább onnan tudtam, hogy milyen fajta hirdetéssel van dolgom, hogy melyik munkahelyközvetitő irodáe volt a hirdetés.)

Szóval hasonló a helyzet Angliában is vagy ha más akkor miben más?

2012. aug. 5. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Angliában ritkán van az, hogy közvetlenül a cég keresi a munkatársat. Legtöbbszor fejvadász cégeknek adják ki a feladatot, hogy megtalálják azt, aki kell nekik. Viszont ezután általában teljes jogu alkalmazott lesz az illető és nem pedig temp munkás. Persze vannak itt is cégek, de azokra oda is írják, hogy tempes vagy contractos munka.
2012. aug. 5. 17:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Angliában kétféleképpen tudsz munkát keresni.

1. ügynökségeken keresztül. Ahol bizony elfordul,hogy Temping lehetőséget ajánlanak. (viszont ha jó vagy,akkor a cég át is vehet)

2. Fogod a CV-t és minden olyan helyre bekopogsz ahol dolgozó emberek vannak. Ezt nevezik "kopogtató" munkakeresésnek.

2012. aug. 5. 17:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsaitokat, ez segíteni fog.
2012. aug. 5. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!