Mit érdemes megtekinteni Budapesten?
Én a Vidámparkra nem költenék ennyit, nem valami jó, színvonalon aluli nagyon, ráadásul a borsos belépőt követően sok játékra még bent külön is fizetni kell!!
Szerintem az általatok felsoroltak mellet (amikből bátran válasszatok a fenti kivételével) semmiképpen ne hagyjátok ki a Gellért-hegyet és Budai várat, ezek nagyon szépek, és csodás a kilátás, valamint a kedvenc hidamat is ajánlom figyelmetekbe az alagúttal együtt (gyerekekkel nagy élvezet áthaladni rajta): a Lánchíd.
Ha szeretnétek művelődési intézménybe menni és amúgy is a Városliget környékén lesztek, akkor a Szépművészeti Múzeumot, a Közlekedési Múzeumot, vagy a Mezőgazdasági Múzeumot ajánlom. Bármelyikre essen választásotok, biztosan szuper lesz! :)
Egy dologra figyeljetek: ne etessetek madarakat (galambokat), mert azt tilos, és akár meg is büntethetnek, ha rajta kapnak!
Ahova akár gyerekkel, akár nélküle még jó móka lehet betérni, az a Csodák Palotája, nagyon sok élvezetes program, játék van ott felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt! :)
Ha az 5 napba belefér, és nem gond egy kis utazás egyik nap, akkor tudom ajánlani a Gödöllői Királyi Kastélyt is, pazar látvány, gyönyörű történelmi tárlatvezetéssel mesés helyekre tudnak kalauzolni, illetve ha nagy hőség lesz, a Mogyoródi Aquaparkot is érdemes meglátogatni.
Hirtelen felindulásból ennyi jutott eszembe, remélem, tudtam segíteni. :) (Tudom, ennyi minden biztosan nem fér bele időben/anyagilag, de így legalább van miből szemezgessetek.) :)
Szerintem nagyon jó ötleteket írt az előző, így már csak kiegészíteném pár további gondolattal:
- Budai várba siklóval menjetek fel vagy le, gyerekeknek nagy élmény. Lánchíd mellett az alagút tényleg klassz, de a légszennyezettség miatt gyalog nem ajánlom (busszal is át tudtok menni).
- Margitszigeten van egy kis állatpark, nem nagy szám, de ingyenes, kacsák, gólyák, pávák, sasok, őzek és lehet pónilovazni (az pénzbe kerül).
- Dunai hajózás alteznatívájaként van a kétéltű busz+sétahajó járat, ami a pesti rakpartról bemegy a Dunába. Szerintem ez még felnőtteknek is izgalmas.
- Ha fürdőt terveztek, akkor Széchenyi fürdő, Gellért fürdő vagy Dagály, Palatinus, bár hétvégén nagyon tele van mindegyik. Illetve 4. kerületben Káposztásmegyeren is van egy nagyon jó Aquapark.
- Engem nagyon érdekelt gyerekként is a régészet, nekem az Aquincum is nagyon tetszett (Óbudán).
- Budapest határában Szoborpark, ha ilyesmi érdekel benneteket.
- Budakeszi vadaspark
- Dohány utcai zsinagóga, Iparművészeti múzeum jutott még eszembe, persze tudom, hogy a gyerekek annyira nincsenek oda a sok múzeumért.
- Hajógyári szigeten van egy nagy játszótér, óriáscsúszdákkal
- Nyugati téren gyerekeknek MiniCity [link]
Rossz idő esetére zárt program a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!