Ezeket felengedik a repülőre? Még miket tegyek a táskámba?
Sziasztok!
Hamarosan New York-ba utazom és kicsit félek.Eddig még sosem repültem.
Az alábbi dolgokat felengedik a repülőre?Miket tegyek a táskámba?Van köztük felesleges esetleg?
*pénztárca
*telefon
*fényképező
*papírzsepi
*szájfény
*kistükör
*nedves törlőkendő
*fésű
*parfüm
*dezodor
Parfümöt nem biztos, és már csak azért sem tenném oda, mert mi van ha kiborul, eltörik, mindened teljesen parfümös, büdös, és nedves lesz.
deot sem tuti, és még elvileg szájfénybe is bele köthetnek, de gyakrolatilag minden lehetséges.
FELENGEDNEK FOLYÉKONYAT, csak 100 ml alatt kell legyen a tartalma, fogjuk már fel..
Mivel nem hiszem hogy a parfümöd 100 ml felett van, ezért felviheted, és nyugi, nem fog összetörni. Nagyobb eséllyel törik össze, ha nagybőröndbe rakod.
Mindent felvihetsz ezek közül, a dezodorban nem vagyok biztos, de majd biztosan megírja valaki.
Én a reptéren dolgozom, és ezzel foglalkozom, mi nézzük át a táskákat. Szóval:
-Dezodor, látom ez sokaknál kérdéses volt, 100ml-ig ok, afelett a feladandóba kell tenni, mert folyadék, egyéb probléma nincs vele, mint ahogy a hajlakkal sem.
- Parfümök zöme 100ml alatti, de ezt érdemes megnézni, nehogy több legyen, akkor sajnos nem vihető. Az üveg kiszerelése számít, nem az, hogy aktuálisan mennyi van benne;
- pénztárca, telefon, zsepi, tükör, szájfény(sminkek, stb.), gyógyszerek, fésű - mind rendben van, vihető;
- nedves törlőkendő is jó lesz, de lehet emiatt belenéznek a táskádba, mert a képe alapján akár folyadék is lehet - de nem veszik el, és mehet.
Jó utat!
utolsó vagyok.Valaki előttem ezt írta:
"Tehát a lekerekített végű gyerekolló is határeset már"
Ez tévedés, kedves válaszoló, a szabály úgy szól, hogy 6cm él/pengehosszúságig a szúró-vágóeszközök felengedhetők, kivételt képez a svájci bicska, és minden rögzíthető pengéjű vagy rugóskés - ezek semmilyen esetben sem engedhetők fel a fedélzetre.
Tehát a manikűrkészlet mehet, az ollóval együtt, sőt annál nagyobb ollók is felengedhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!