Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Mi kell ahhoz, hogy kiköltözze...

Mi kell ahhoz, hogy kiköltözzek Angliába vagy Németországba?

Figyelt kérdés
Jövő tavaszig akarok indulótőkét gyűjteni, és el szeretném hagyni az országot. Milyen papírmunkát igényel, hogyan megy ez pontosan? Még soha nem voltam külföldön.

2012. ápr. 25. 20:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a tanácsokat!

Most májusban végzek, így már BA és MA diplomával is rendelkezem. Angol nyelvtudásom tűrhető, nem adnak el, meg tudom magam értetni, és vissza.

Köszönöm a válaszokat, a kiutazással anyagi szempontból így már nagyjából képben vagyok. Én is úgy saccoltam a kezdőtőkét, hogy az első egy-két hónapra legyen elegendő pénzem.

Az, hogy kint keressek munkát, elég nagy merészségnek tűnik nekem is, így természetesen igyekszem még idehaza tájékozódni. Nem egyedül mennék, hanem barátnőmmel, és kint is maradnánk, ameddig csak lehetséges. Bár gondolom ezt a törvények nem engedik meg olyan könnyen. A havi kiadásaimat jól be tudom osztani, azt alacsonyan tudom tartani. Igazából a kiutazással, kint éléssel és a kinti munkavállalással kapcsolatos dokumentumokkal, ügyintézéssel nem vagyok tisztában.

2012. ápr. 26. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Angliába nem kell semmilyen papír, nincs munkavállalási engedély, szabadon jöhetsz. ha ide jössz, akkor nyitni kell egy bankszámlát, mert a munkabért majd oda utalják, és az albérletnél jó, ha az egyik számlát a nevetekre íratjátok, hogy legyen lakcímigazolás. a végzettségeidről szóló papírokat fordíttasd le otthon. ha már itt vagy, akkor kell szervezni egy NI interjút, ez annyi, hogy felhívsz egy számot (jobcentre-ben megadják), és megbeszéltek egy személyes interjút. ez a tb számod, ez kell mindenhez. egyébként csak személyit, vagy útlevelet kell hozni, hogy legyen valami azonosítód.
2012. ápr. 26. 19:49
 13/15 anonim ***** válasza:

"Reálisabb 500 Euró körüli összegben gondolkodni, de inkább felülröl közeliteve."

500 € kajára? Te miket eszel? Hol? Nekem a legdurvább hónapokban fogy el 320-330 € a kajára, de ebben már benne van néhány kajarendelés is. Napi 10 €-val számolsz a kajával, akkor már jókat eszel. Az havi 300-310-re jön ki. Persze ha valaki csak készételeket eszik és állandóan rendel, annak elhiszem hogy elmegy 500 €.

2012. ápr. 26. 20:13
 14/15 A kérdező kommentje:
Kaja szempontjából nem vagyok nagy igényű, nem szoktam sokat enni, főleg ha dolgozok... :D A tervezőgrafika már csak ilyen. Tudom, ez egy olyan szakma, amit távmunkában is lehet csinálni, de én inkább elhúznék innen, mert itt csak a töredékét keresem annak, amit lehetne, a hosszútávú megélhetésről nem is beszélve.
2012. ápr. 27. 08:57
 15/15 anonim válasza:

Amennyiben még aktuális a kérdés, az alábbi weboldalon megtalálható minden szükséges információ a külföldre költözéssel kapcsolatosan a döntés meghozatalától az albérlet és munkakeresésen át a végső kitelepülésig: [link]

Jó böngészést és sok sikert!

Üdv!

2012. nov. 2. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!