12 éves gyerek személyi igazolvánnyal mehet e Erdélybe?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 21:19
1/12 anonim válasza:
12 évesnek általában még személyije sincs.
2/12 anonim válasza:
Már miért ne lenne? Már egy újszülöttnek is lehet...
A válasz pedig NEM. Románia nem teljes jogú tagja a Schengeni egyezménynek.
3/12 anonim válasza:
14 évesen kapja az ember az első személyijét. Addig az anyja igazolványában van. És felügyelet nélkül nem mehet át a határon senki.
4/12 anonim válasza:
Nem, nem akkor kapja. Már egy kisbabának is lehet személyije.
5/12 anonim válasza:
Nos lehet személyije de teljesen felesleges mert nem mehet át. Ha jól tudom csak 18 év felett addig szülői felügyelettel és útlevéllel mehet át. Személyije lehet még a csecsemőnek is de teljesen felesleges mert csak 14 éves kortól kötelező.
6/12 anonim válasza:
Igen, lehet szemelyi igazolványa egy 12 évesnek és igen, utazhat vele az EU-n belül és még pár másik országba is.
7/12 anonim válasza:
Én 16 vagyok, és többször menetem már Csehországba, Szlovákiába, Lengyelországba, és nem kell útlevél 18 alatt. Miért beszélnek itt hülyeségeket? Biztos nők...
8/12 A kérdező kommentje:
A fiamnak van személyi igazolványa, és mondták is hogy mehet külföldre. Megyek vele én is csak Romániával nem vagyok tisztában, hogy oda is mehet e.ezért kérdeztem, hátha tudja valaki
2012. ápr. 23. 08:00
9/12 anonim válasza:
Szerintem nagymamám személyivel ment.
És lehet személyie.
És utazhat is. Abban nem vagyok biztos, hogy teljesen egyedül mehet-e, de szerintem kitalálható, hogy valószínűleg nem úgy megy. Pl. iskolai csoportoknak is sokszor szerveznek külföldre kirándulást.
10/12 anonim válasza:
Én Erdélyi vagyok, 14 éves, eddig útlevéllel utaztam, nemsokára személyivel megyek, szóval szerintem lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!