2 hónapra megyek németbe. Mit kell vinni/venni?
Gondolom Németországba mész és nem "németbeeee".
Ugyanazt kell vinned, mintha 2 hónapra pl. Győrbe mennél.
Ruha, tisztálkodószerek, papírok, kártya, pénz.
igazából nem tudom az elsö hozzászóló miért lett lepontozva.
Jól írta, azt amit ha Magyarországon mennél 2 hónapra is vinnél. Nem írod hova és miért mész. Mit fogsz csinálni.
Személyigazolvány vagy érvényes útlevél kell. Más nem. jó sok pénz mert a közlekedés nagyon drága. Pl a vonat egy kisebb vagyon. 2 falu között is 1-2 € egy jegy.
Ha nem beszélsz Némtül tökéletesen akkor egy zsebszótár elkell, igaz angolul elég jól beszélnek.
Itt élek kint, ha van kérdésed kérdezz.
Hat amit nem hagyhatunk el:
Ruha
Cipo
Csizma
Napszemuveg(ha meleg lesz)
Penz
Ha autoval mesz egy,ket szendvics!
Hirtelen ez jut eszembe csak.
Az utolso valaszoloval nem ertek egyet , mivel mi itt lakunk kinnt es pont most voltam otthon egy honapot . Az arak meglepo modon igen csak ott vannak , ahol az itteniek , sot !
Nezzetek csak meg a polcokon levo termekeket , tobbnyire nemet termekek vannak a polcokon , ami azt jelenti , hogy itt olcsobbak , mint otthon.
Pl. Fa tusfurdo , altalaban 80-90 cent korul vesszuk akciosan . Felvagottat 70 cent korul mar kapsz 200gr-at.
A pektermekek valoban dragabbak , mint az otthoniak , egy zsomle 15 cent korul van es ez a legolcsobb ,de 500gr-os /1kg-os kenyeret 1€ korul is talalsz.
Tehat csak attol fugg , hogy mit eszel meg es mit nem .
En sem tudom hova mesz , de egy nagyobb varosban , ahol talalsz szupermarketett , ezekkel az arakkal fogsz talalkozni . Real , Kaufland ,Lidl, Aldi, Rewe ( bar ez kicsit draga ) Fokent itt vasarolj !
Tehat ha az elelmiszerre gondolsz , akkor ne pakolj fel egy hatizsakot konzervekkel , mert szerintem itt is hasonloan fogsz kijonni. Jah a tej 80centtol tudsz venni , ami hutott , azt a dobozos "vacakabbat" , ami otthon is 100 ft korul mozog , itt is kapsz 40 cent korul .
A vaj szinten ekorul mozog.
Ruha es a tobbi az elozo hozzaszolok szerint . Itt egy kicsit tobbet esik, mint otthon , tehat ruhazz be egy esernyore ! :D
Amugy sok sikert , erezdd jol magad ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!