Horvátországba megyek és csak kicsit beszélek angolul. Mit tegyek?
Nyugi, a horvátok is csak kicsit beszélnek angolul (németül és olaszul is) :=). Kivételt képeznek természetesen a turistaközpontok, ott mindenki beszél idegen nyelveken.
A biztonság kedvéért vigyél magaddal egy angol szótárt és meglátod, hogy nem lesz semmi baj! Életem első (buszos) olaszországi útján a buszunknak kilyukadt a motorban valami csöve (talán a hűtője, már nem emlékszem). Én voltam az egyetlen, aki valamit makogott olaszul, egy zsebszótárral kimagyaráztam a telefonban :=) Ennek már van vagy 20 éve, de az szótárak és az emberek azóta is ugyanúgy működnek :=)
Szerezz be egy angol útiszótárt, abban benne vannak a fontosabb kifejezések szavak.
amúgy németül és olaszul is értenek egy kicsit. A határhoz közeli részeken pedig nyugodtan beszélhetsz magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!