Ilyentől ugye nem kell félnünk?
De vam vám a vámárukra. Pl alkohol és dohány árú. ebböl ugyan úgy mint régen meg van a saját használatra bevihetö mennyiség minden országba. (ez állatalában az eun belül megegyezik) pl cigiböl 200szál/fö vagy is egy karton. szeszeitalokból nézzétek meg az adott ország oldalán mennyi a bevihetö. gondolom olaszországot , franciaországot és spanyolországot is érintitek, meg szlovéniát vagy ausztriát.
de ha mentek 8-an akkor 8 üveg pálinkát tuti bevihettek.
a lényeg hogy mindenki azt mondja hogy egy darab az övé.
amúgy mindenböl meg van hogy mennyi vihetö be bejelentés nélkül. pl készpénzböl 10000€ /fö pl németországba. a többi termék össz értékét nézik, de az is elég nagy.
:D
első milyen szépen, hosszan leírta a nagy büdös semmit :)
ha nem állítják meg a buszt, akkor azt viszel, amit akarsz és annyit, amennyit akarsz
ha megállítják, (mert Schengen nem azt jelenti, hogy semmit soha nem állítanak meg, hanem azt, hogy nem kötelező jelleggel állítanak meg) akkor szívás :D
gondolom olaszországot , franciaországot és spanyolországot is érintitek, meg szlovéniát vagy ausztriát.
Hogy a fenébe érintenék Francia- és Spanyolországot? Nézz már meg egy Európa térképet, mielőtt hülyeségeket írsz!
Elsö vagyok, félre néztem, azt hittem spanyolba mennek.
Hát mi évente kb 3x megyünk-jövünk magyarországra, eddig nem állítottak meg. de vannak kollégáim akiket többször ellenöriztek a német határon. engem csak 2x reptéren, egyszer frankfurtba egyszer ferihegyen.
De a kérdésre alaszoltam, hogy van-e vám. az hogy valamit "becsempésznek" az egy dolog.
ennyi erövel mondhatnád hogy szabad-e drogot az országok között átvinni. NEM vagy azt mondod ha nem kapnak el akkor szabad.
"De a kérdésre alaszoltam, hogy van-e vám. az hogy valamit "becsempésznek" az egy dolog.
ennyi erövel mondhatnád hogy szabad-e drogot az országok között átvinni. NEM vagy azt mondod ha nem kapnak el akkor szabad."
ezt volnál szíves HIBA nélkül leírni magyarul, németül vagy angolul mert a jelenlegiből egy büdös szót nem értek :D
Vám nincsen, de elkobzás és büntetés az lehetséges, ha útközben megállítanak.
Amúgy inni, vagy nyaralni mentek??!
Mi számít nálatok "nagy mennyiségnek" ??
Mi csak vonattal utaztunk Velencébe, de a csomagjainkban 4 liter jó kis magyar pálinka volt:)
Egyedül a horvát határon kérdezték meg szigorúan, hogy van-e elvámolnivalónk, de hát nekünk miért is lett volna:D
A csomagokat nem nézték meg, így nem volt gond.
Egyébként csak a horvátok voltak szigorúbbak.
Itt van egy link, ezen rajta vannak a dolgok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!