Sosem utaztam még utazási irodával, az egyiknél érdeklődtem. Jól értettem, hogy a magyar idegenvezető kint van külföldön, és csak a fakultatív programoknál nyújt szolgáltatást? Valamiért azt gondoltam, az utazás elejétől a végéig az utassal van.
Igen, ilyen utazási típus is van. Régen utaztam irodával, változhattak a szokások, de akkor is a csak vagy döntően nyaralós utaknál jellemzően telepített idegenvezető volt. Nem utazott együtt az utasokkal. Az „utazás” a hotelben kezdődött, és ott is ért véget. A kijutás módja és költsége nem is szerepelt az árban.
(Láttam olyan plakátot, hogy Ausztrália már 5000 Ft-tól [mondom, régen volt], ez a szállást jelentette csak. A repülőjegy oda-vissza kb. 500 ezer)
Az olyan utaknál szokott együtt utazni idegenvezető, ahol már kifelé menet és/vagy hazafelé is van program.
Pl. volt olyan, hogy spanyol tengerparti nyaralás busszal ki, repülővel haza. Kifelé be volt iktatva több városnézés is.
Amikor én voltam novemberben külföldi szervezett repülős úttal, akkor pl a túravezető a célországban várta a csoportot és végig együtt voltunk.
A buszos-telekocsis rendszerűeknél meg elejétől a végéig ott voltak a túravezetők, max egy kis városnézésre, csavargasra vált szét a csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!