Németországba költöznék párommal januárban, milyen hazai teendőim vannak?
Figyelt kérdés
Az egyetemi évek alatt ismerkedtem meg német párommal, januárban kiköltöznék vele Németországba. Én is idén szereztem diplomát, a tervünk az, hogy intenzív nyelvtanfolyam után Németországban vállalnék munkát a jövő évben (2023-ban), azonban nem találtam a különböző szervek honlapján kielégítő választ az intézendő ügyekre nézve… (A németországi ügyintézéssel kapcsolatban párom segít.)
A fő kérdésem az lenne, hogy milyen hivatalos ügyeket kell Magyarországon elintéznem a kiköltözésemmel kapcsolatban? (Gondolok itt pl. a lakcím kérdésére, az egészségügyi szolgáltatási járulékra, vagy egyéb hivatalos ügyekre, amik felmerülhetnek.)
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
2022. dec. 29. 16:52
1/4 anonim válasza:
Ha lesz munkád lesz biztosításod is, ezekhez kell a német bejelentett lakcím. Magyarban a Nav felé kell bejelenteni, hogy külföldön vagy biztosított, itt ne akarják vonni.
2/4 anonim válasza:
Tartományonként változó amúgy, de asszem mindenhol köthetsz privát biztosítást, ha van rá pénzed.
4/4 anonim válasza:
Ha már van itteni állandó lakcímed, akkor tudod a magyar hatóságoknál az állandó külföldi lakcímet bejelenteni. Vagy itteni magyar konzulátuson (hónapokig eltart), vagy Magyarországon az okmányirodában, vagy akárhogy is hívják éppen. Talán már vármegyeházának. Ott azonnal elintézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!