A külföldi bankkártyás fizetésnek van költsége?
Sziasztok! Lehet buta kérdés, de teljesen hülye vagyok ezekhez. Külföldre utazom pár hét múlva, és kérdésem lenne hogy hogy működik ez. (Amit fent kérdeztem)! A bankban azt mondták az árfolyamtól függ, és hogy nézzem meg interneten. Na kösz, mondanom sem kell ahhoz is sík hülye vagyok úgyhogy erről ennyit. Inkább megkérdezlek titeket.
Melyik érné meg jobban, ha itthon még átváltanám egy váltóban a pénzt, vagy ott (Görögországban) bankkártyával fizetnék ? Ti hogy tudjátok nagyjából mennyit von le a bank? Előre köszi a ÉRTELMES válaszokat!
Az, hogy milyen extra díja van a bankkártyádnak külföldi használatnál a bankod kondíciós listájában van (ha már a banki ügyintéző ennyire hülye volt).
Ha nincs külön illeték a célországodban, akkor valószínűleg jobban megéri kártyát használni mint KP-t. Az árfolyam kockázat, amit az előttem szóló mondott valóban létezik, de ugyan így fordítva is elsülhet, akkor meg jobban jársz. Viszont kártyás fizetésnél pont annyit vált át a bank, amennyit költöttél. Ha viszont KP-t váltasz, akkor a maradékot mikor hazaértél vissza kell váltanod és azon már bőven fogsz bukni.
Én mindig kártyával fizetek.
Egyébként jól mondja az ügyintéződ. Azért fizettük a taníttatásod költségét, hogy képes legyél OLVASNI ÉS SZÖVEGET ÉRTELMEZNI.
Ez nem valami luxus a 21. században, hanem alapvető elvárás.
A konkrét kérdésedre válaszolván nincs küldön díja. ÉS mivel remélhetőleg Mastercardot használsz, váltási díj is cska egyszer fog felmerülni.
A kérdés az, mennyi a bankod váltási árfolyama. Ezt viszont neked kell kibogarásznod.
Ami biztos, így is sokkal jobban fogsz járni, mint azok a parasztok, akik még mindig készpénzt használnak.
És igen... legjobban Revoluttal járnál. De ahhoz is olvasnod kellene.
Magyar bankok nem szoktak díjat szedni érte, de persze csomagfüggő. Az aktuális bankközi árfolyamon váltják, amit a Mastercard vagy Visa szab meg, mindig nagyon versenyképes áron.
Külföldön vannak olyan bankok és országok, ahol fizetős, de ez téged nem érint.
Na most jól össze lettél zavarva.
Mivel nem szoktál utazni, így felesleges Revolut vagy más bankkártyát használnod pluszban.
Ha mindenhol bankkártyával fizetsz, annak a díját mindig az a cég fizeti ahol éppen vásárolsz.
Vagyis a te számodra nulla Ft a költsége.
Ha viszont pénzt vennél fel külföldi automatából, annak akár több ezer Ft-os díja is lehet, ezért csak végszükségben használnám a helyedben.
8.-hoz illusztráció. Igaz, sok éve volt, Korzikán vettem ki pénzt.
Kb. 1300 forintot, és 1700 forint volt, amit még pluszban lekapott a bank. Lehet nem pontosak a számok, de az arány stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!