Megbízható bőrönd márka?
Bőröndre van szükségem és elvesztem a hatalmas kínálatban.
Ami fix, hogy repülős nyaraláshoz nagyméretű, keményfalú kell.
50-80e Ft között kellene olyan ami strapabíró.
Van ajánlásod melyik gyártó termékei a jók? Az american tourister-t ajánlják itt-ott. Van még más?
Köszönöm mindenkinek!
Sparos ajánlat elég jónak tűnik.
Azt nem árt tudni, hogy a reptereken a feladott bőröndöket ütik-vágják, ezen kívül előszeretettel nyitják ki a földi kiszolgálók tolvaj alkalmazottai. Ok, nem teszel bele értéket, de akkor sem nagy érzés, amikor a ruháidat olajos kézzel összefogdossa az egyik majom.
A Samsonite és egyéb drága bőröndök jellemzően azt sejtetik, hogy a gazdájuknak sok pénze van, ezért ezeket szívesebben nyitogatják fel a "kincskeresők". És arra mindenképpen készülj fel, hogy szét fogják verni, nekem már vagy három bőröndömet tették így tönkre - ebből egynek beszakadt az oldala, egynek a fogantyúja tört el... de van hogy kitörik a kerekét és még sorolhatnám. Ha ezt egy 10 ezer forintos tucat bődönddel teszik, az is bosszantó, de amikor a 80 ezres Samsonite az első út után kuka, na az végképp bosszató tud lenni.
Összegezve: NEM javaslom, hogy feladott poggyásznak drága bőröndöt használj, vagy ha igen, akkor mindenképpen fóliáztasd be.
Ütik vágják, de a Lajtán túl nem szoktak belenyúlni. Mostanában már Ferihegyen sem. Be is lehet fóliáztatni egyébként. Soha nem teszem. Drága műszaki cuccot nem teszünk feladós bőröndbe, készpénzzel teli tárcát sem, ékszert sem, a büdös zoknimat meg vigye, ha az kell neki.
Az ütés vágás komolyabb probléma. Egyszer Zürichen keresztül jöttem New Yorkból Bécsbe Austrian Airlines-al. Zürichben egy kisebb propelleresbe pakolták át a bőröndöket és pont közelről jól láthattuk, ahogy a nyilván bevándorló hátterű dolgozó fölvágja a bőröndömet a szalagra és ott megakad. Csak a végállomáson derült ki, hogy kitépte a 4 kerék közül az egyiket. Bécsben azonnal szóltunk a megfelelő helyen és nagy sajnálkozások közepette elirányítottak abba pesti szervízbe ahol pótolták a kereket.
Na most a noname kemény bőröndökkel is lehet probléma. Jó lesz az a 28 ezres kisbőrönd is. Első úton hosszában végigrepedt, dobtam ki a francba.
Szerintem is Samsonite, drága de nagyon sokaknak van nem fogsz vele annyira kilógni a sorból, mint mondják. Viszont nagyon jó minőség az American Tourister is, a Samsonite almárkája és 80ba biztos belefér nagybőröndje is. Ezeket javítják, van cserealkatrész is hozzá, ami a noname cuccokról nem mondható el.
Én azonban azt gondolom érdemes megfontolni a puha nagybőröndöt is, van előnye is. Ha sok ruhát pakolsz rugalmasabban tömhető, nagyon erős anyagból van és normál esetben nem teszel bele törékeny dolgot, viszont olcsóbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!