Hogyan oldhatnám meg?
Már nem bírom Magyarországon tovább..elegem van itt mindenből, semmi sem köt már ide.. 21 éves vagyok, van érvényes útlevelem..elakarom menni Mo-ról egy időre.. Min..2 évre.. súlyos emlékek kötnek ide, amik szörnyen fájnak..Külföldön új életet tudnék kezdeni..Az úti cél..?! nem vagyok még biztos benne, de valahova.. Japán közelébe, ahol csönd van, senki sem ismer..
angolul felsőfokúm van..japán nyelvben, nem vagyok perfect..de egy alap beszélgetést talán letudok folytatni..
Hogyan tudnék kimenni? Ha nem is olyan messzire..akkor talán Londonba.. de tényleg..Japánt szeretném..
ötletek? hogy álljak neki? köszönöm mindenkinek.
Japánba nem olyan könnyű kimenni.Több okból is.
A nyelvtudásod nem elég.Hiába tudsz angolul mégiscsak elvárják a japán nyelvet is,
-munkát a legnehezebb ott találni,főleg mostanában,hogy sorra zártak be a cégek a válság miatt.
- a szállás nagyon drága (drágább mint Angliában)
-Elég sok pénzbe kerül maga az odautazás is.
Ha anyagilag megteheted,ha van már melód akkor csak fel kell ülni a repülőre..
Angliában a nyelvtudásod miatt előnyösebb helyzetben vagy.
Én nyelvtudás nélkül jöttem ki Angliába,és bizony így nagyon nehéz volt talpon maradnom..(mondjuk nekem volt segítség is)
De ide sokkal olcsóbb a repülőjegy.Elég 2-3 hónapra elegendő + pénz.Csak kirepülsz,bérelsz egy szobát,és a CV-del el kezdesz munkát keresni..Egyszerűbb és olcsóbb megoldás Anglia mint Japán..Bár a szállás itt sem olcsó..(főleg nem Londonban,mert ez a legdrágább város)
Akkor szerinted hova érné meg kimenni?
Értem, és köszönöm:))
Amúgy, mennyi idő amíg kint lehet tartózkodni ?
Mert én több évre tervezem..
Első vagyok..
Ha van munkád,és szállásod akár végleg is kint maradhatsz.Ha nincs se munkád se szállásod,és senki nem tart el,akkor 3 hónap múlva úgyis hazamész.Hiszen semmire nem leszel jogosult.Se orvosi ellátásra,se segélyre..Ha kint igazoltat a rendőr igazolnod kell a lakcímedet.."hajléktalanként" akár haza is toloncolhatnak..(sokan ezt nem tudják,pedig több helyen is olvasható)
De szerintem ha jó az angol nyelvtudásod találhatsz munkát..
Én személy szerint nem szeretem Londont..mert vannak jobb helyek is ahol könnyebben találsz melót(nincs akkora konkurencia mint Londonban)és olcsóbb is..
Anglia hatalmas ország..
Még valamit.Ha Japánban van állásod ami fix,és van szállásod is akkor érdemes oda menni,mert már az sem mindennapi,hogy valaki oda menjen..
Én ha bátrabb lennék,ha tudnék nagyon jól japánul és angolul,ha tuti állásom lenne bizony megpróbálnám Japánt..De hát én már nem vagyok 20 éves,és elég volt egyszer végigcsinálnom Angliában a rengeteg dolgot..ami egy kinti élettel jár..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!