Mit csinál egy külföldi városban a turista?
Természetesen nem vagyok teljesen fogalmatlan, inkább csak tippeket kérnék, hátha nem gondoltam valamire. Tehát elutazol egy-két-három napra egy külföldi nagyvárosba. Mit csinálnál?
- Városnézel, azaz megnézed a legfontosabb köztéri építményeit és egyebeit (beleértve a lovaskocsizást, hajókázást, kilátókat)
- Megkóstolod az ország jellegzetességeit, kinézel a piacra
- Megveszed a specialitásukat vagy igénybe veszed egy hagyományos szolgáltatásukat (pl. Iránban egy perzsa szőnyeget) - ezzel kapcsolatban részt veszel valamilyen kézműves foglalkozáson
- Beugrasz esetleg múzeumokba, temetőkbe
- Fiatalabbak buliznak, természetkedvelők túrázhatnak, strandolhatnak (én nem vagyok egyik sem)
- Ha szerencsés az időzítés, megnézel egy eseményt (fesztivál, sportmérkőzés, koncert)
Kihagytam valamit?
Kb felsoroltad mit érdemes.
Én el szoktam látogatni nem túristáknak szánt kajáldába és kocsmákba is. Olyanba ahova csak a helyiek járnak és jellemzően nem I.O. a színvonal. Egészen elképesztő emberekkel lehet összeismerkedni. Gyakorlatilag csak jó tapasztalatom van, még ha nem tudsz a helyi nyelven akkor is szívélyesek, elmesélnek kézzel-lábbal csomó dolgot ami nincs az útikalauzokban, tanácsot adnak mit nézz meg, mit egyél, hova menj.
Meg a helyi (szintén nem túristáknak szánt) piacra nézelődni, kajálni.
Rómában a város szélén lévő kis eldugott piacot sose fogom elfelejteni. Olyan porchettát ettem ott, hogy még a pápa is csettintett volna a nyelvével.
Meg érdemes a szokatlan helyi érdekességeket megnézni. Mint pl Brüsszelben a csatorna múzeum.
Vagy a bolhapiacok is nagyon jók. Szuvenírt is inkább ott érdemes venni mint a lehúzós bazársorokon.
"Kihagytam valamit?"
Persze, a szobaszervizt és a mini drinkbárt ! :)))
Érdemes elmenni olyan városrészekbe is, amik nem a turistáknak szólnak...
És csak sétálni, nézelődni a szép épületeket (ha érdekel az építészet). Velencében kb. ötödször voltunk, amikor eltévelyegtünk kis utcákba - és az egész hangulat 100x szebb volt, mint a "kötelező" részeken...
A nagy parkok is remek helyek... sétálni, nézelődni, pihenni...
Nekem mindig a random történések a kedvenceim, teljesen őrült karaoke buli valami szentpétervári pinceklubban, bosnyák hiphop koncert Szarajevóban, értelmezhetetlen törzsi rakétázós fesztivál valahol a vidéki mianmari világvégén, meg hasonlók.
Ezen kívül vannak országok, ahol a mozizás egy vicces dolog, mint Indiában vagy Nigériában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!