Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Akik voltak már a Maldív...

Akik voltak már a Maldív szigeteken vagy terveznek oda utazást, Ti beoltattátok magatokat az ajánlott oltások valamelyikével? (pl: Hepatitis, malária, tifusz)

Figyelt kérdés

2021. okt. 11. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Érdemes. Egyik sem mókàs betegség, pláne egy óceán kellős közepén. (A malária ellen a tablettás profilaxist csináltam.)
2021. okt. 11. 13:14
 2/12 anonim ***** válasza:
6%

2000-es évek elején voltam.

Elmentem a háziorvoshoz, hogy doktorúr ide megyek, ezek kellenének oda.

Kérdezi, akarja maga ezt, úúúúgy igazából.

NEM!

Én is így gondoltam.

Borítékban ment egy kis adalék a zsebbe.Pecsét meg a papírra.

2021. okt. 11. 15:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 2-es ma már szerencsére nincs kötelező oltás ha valaki utazni akar a Maldivra. Csak ajánlott oltások vannak. Ismerősi körömből nem tudok senkit aki beadatta volna, ezért is tettem fel a kérdést hogy mások hogy vélekednek erről.
2021. okt. 11. 16:20
 4/12 D. Brasco ***** válasza:
52%
Ezekről az oltásokról annyit,hogy ezek szinte barmelyik országba ajanlottak,még ha mondjuk az olaszokhoz mész a szomszédba akkor is.Semmi "maldiv specifikus" nincs közöttük,és a turisták kb 90%-a nem is foglalkozik már ezekkel.
2021. okt. 11. 17:00
 5/12 anonim ***** válasza:
46%
@2 A 2000-es évek elején a Afrika szub-szaharai részén éltél, ahol van sárgaláz? Jó felesleges dolog ám ilyenekről hazudozni.
2021. okt. 12. 08:17
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Mi most megyünk, de őszintén meg sem fordult a fejemben. Resort szigetre megyünk, gondolom az védettebb ilyen szempontból, mintha lakott szigetre mennénk. Persze tudom, bárhogyan el lehet kapni, de én akkor sem kertem egyiket sem.
2021. okt. 12. 10:11
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
@6 Trópusokra hepa meg hastífusz nélkül azért így sem mennék, 20 perc az egész, ezt kettőt simán be tudják adni egyszerre is.
2021. okt. 12. 11:53
 8/12 anonim ***** válasza:
83%

2-es, miért hazudozol, oltástagadó retardált?:DDD Ezek az oltások soha, semmelyik országba nem voltak kötelezőek.

Egyetlen olyan van, ami bizonyos országokba (de nem Maldívra) kötelező, a sárgaláz.

2021. okt. 12. 21:44
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

#6, "Persze tudom, bárhogyan el lehet kapni, de én akkor sem kertem egyiket sem."

Mesélj, itt mi a kifogás? :DD Mert ugye a Coviddal ellentétben már nem hivatkozhatsz arra, hogy nem volt alaposan letesztelve :DDD

De persze sok élvezetes cifrafosást kívánok.

2021. okt. 12. 21:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi a kifogás? Nem kötelező, akkor minek oltsam be magam, ennyi. Ha Afrikába készülnék, akkor beadatnám, de nem oda készülök. Ismerem magam, elővigyázatos vagyok, kezet mosok, gyümölcsöt megmosom vagy nem is eszek, helyiekkel nem kerülök közelebb kontaktusba, stb. Ezeket mind be lehet tartani arra a kis időre. Egy 5* helyen nem is nehéz. Amúgy meg itthon is elkaphat az ember bármit, ha nem figyel oda, volt már rá példa az ismeretségi körömben, pedig nem ment exotikus helyre. Malária ellen pedig a gyógyszer is jó.

Te inkább csak kötözködni akarsz mindenképpen, holott azt sem tudod mi a véleményem a védőoltásokról. Elmondtam amit akartam, nem költözködésképp, ezért a reakciódra ezután nem vagyok kiváncsi.

2021. okt. 15. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!