Idén nyárra nem érdemes utazást tervezni, igaz?
Esetleg augusztusra?
Vagy inkább valami téli nyaralásra érdemes lelkileg felkészülni?
Augusztusra lemondható szállást és repjegyet nyugodtan vehetsz és a szabadságot is kikérheted. Aztán ha még júliusban is taknyoskodik, levegőért kapkod a fél világ, akkor lemondod és veszel néhány garnitúra új kerti bútort abból a pénzből.
Én ugyan még bőven a pandémia előtt foglaltam belföldre szállást, az augusztusig lemondható, ráadásul olyan magánszállás, ahol a tulaj az üzemeltető, és telken belül lakik, azaz nemigen megy csődbe és hagyja ott a bizniszt a fenébe. Na ilyen helyre aztán végképp bátran lehet foglalni.
Igen nagyokos mert az nem úgy megy hogy csak úgy megrendezzük pár gyökér meg beesik ugrabugrálni. A járvány miatt félbeszakították a kvalifikációs versenyeket, ha megrendeznék, hogy döntenék el kik indulhatnak? Egyszerűbb volt egy évvel eltolni, mert ha később rendezik meg más sporteseményekkel ütközne.
Groteszk tanács. "Javaslom", hogy minél hamarabb kapd el a koronavírust, hogy igazolni tudd nyárra, hogy nem lehetsz fertőző.
Tudom! Ez így nem működik, de a helyzet fonákságát jól illusztrálja.
"Groteszk tanács. "Javaslom", hogy minél hamarabb kapd el a koronavírust, hogy igazolni tudd nyárra, hogy nem lehetsz fertőző."
Többször is el lehet kapni, sőt most még olyan hírek is jöttek Dél-Koreából, hogy a vírus gyógyulás után is lappanghat. Tehát már nincsenek tüneteid, a teszt sem mutat ki semmit és egyszer csak hónapok múlva újra beteg leszel magadtól. (Ez nem egy speciális dolog, több ilyen betegség létezik, elég csak a herpeszre gondolni.)
Én erre az évre (a telet is beleszámítva) nem terveznék semmit. De lehet, hogy jövő nyárra sem, ha nincs addigra oltás.
1. A francnak hiányzik az állandó bizonytalanság. Ha lazítanak a járvány terjedését lassítani hivatott szabályokon, akkor pár hét után újraindulhat az egész.
2. A fene se akar a fél nyaraláson azon gondolkodni, hogy mikor fertőz meg valaki egy buszon, a reptéren, a repülőn, a taxiban, a hotelben stb.
3. Simán becsődölhet rengeteg légitársaság vagy szállodalánc, utazási iroda ebben a helyzetben. Akkor pedig cseszhetem a befizetett pénzemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!