Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Először fogok repülni, mit...

Először fogok repülni, mit kell csinálni a reptéren a felszállásnál?

Figyelt kérdés
Egyedül megyek
2010. júl. 24. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Szia. Én sem rég repültem elöszőr.a lényeg h ne egyél túl sokat,csak igyál,mert a repcsin nagyon drága az ital:) szúró vágó eszközt,drog ilyeneket ne vigyél fel,de biztos tudod:) készítsd ki a személyid a repjegyedet.mi az mire még kivi vagy? én is egyedül repűltem:) milyen géppel mész? Wazzir vagy Malév?
2010. júl. 24. 18:00
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Bocs a helyesírásért:(
2010. júl. 24. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:
37%

A lényeg,hogy minimum 3 órával előbb ki kell érni a reptérre,mint,hogy indul a géped.

Amikor odaértél a reptérre,lesz egy becsekkolás.Itt oda kell adni az útlevelet(ha európai uniós országba mész,elég a személyi igazolvány kártya),meg a repülőjegyet fogják még kérni.Ezután lemérik a bőröndödet.Ami max 15 kiló lehet.

A repülőre felvihetsz egy kézi poggyászt.Abba nem lehet semmilyen folyadék,és éles tárgy sem.

Addig lehet nálad üditő,amíg át nem mész a váróba.

Azt,hogy hol kell várnod,fel van tüntetve a repülőjegyen.(Gate és egy szám).

Ott majd hangosbemondó közli,hogy készülhetsz a beszállásra.És akkor ott megint fel kell mutatni a repülőjegyet.

Ezután fel kell szállni egy buszra,ami kivisz a gépig.

Ott már a stewardess-ek segítenek.

Hát és egy élmény a repülés,élvezd ki minden pillanatát.

2010. júl. 24. 18:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell 3 órával előbb kint lenni, csak kettővel, és nem csak 15 kg lehet a feladott poggyász. Légitársaságonként változik, a Malévnél pl 23.
2010. júl. 24. 18:37
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

Nem drága az ital, csak ha fapadossal mész. Egyébként jár ingyen, föleg, hogy a páratartalom extra alacsony, könnyü kiszáradni.

A poggyász súlyának határa nem feltétlen csak légitársaságfüggö, pl. ha a tengeren túlra mész minden esetben vihetsz 2x23 kg-ot feladva, 10 kg-ot kézben. Ez elöírás. De ha máshova mész érdeklödj, mert országonként változhat.

Fel-és föleg leszálláskor rágózz, vagy legyen nálad cukorka, hogy ne fájduljon meg a fuled a nyomáskülönbségtöl.

Reptéren -kisgép esetén(Bp-röl csak az megy)- 2 órával indulás elött kell ottlenned, megnézed az "induló járatok" táblán, hol tudsz majd becsekkolni, ott feladod a böröndödet(lemérik elötte). Ott megkapod majd a beszállókártyát is, ezután már bemehetsz, fel kell mutatnod az útleveledet több helyen is, ellenörzik a kézipoggyászodat, ruháidat, majd a megfelelö kapunál várod a felszólítást a beszállásra, ott már csak a beszállókártyát kell felmutatnod.

2010. júl. 24. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
A buszt általában inkább érkezéskor használják.Abeszálláshoz jó esetben van egy folyosó, a végén egy hernyó, ami a géphez csatlakozik közvetlenül, és így egyböl a gépbe tudsz szállni, anélkül, hogy elözöleg elhagytad volna az épületet.
2010. júl. 24. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Általába. minket busszal vittek ki,csak szólók h persze gondolom azért mert miénk volt az utolsó repcsi ami messzebb állt a kijárattól.
2010. júl. 24. 19:25
 8/8 anonim válasza:
ez nekem is sokat segített...bocsi az off-ért:)
2010. júl. 29. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!