Aki volt már Cipruson! Beadattátok a Hepatitis A elleni oltást?
Köszi a válaszokat!:)
Annak aki azt írta, hogy 60-as évekbeli útikönyvekből tájékozódom: képzeld, nem így van, ez a hivatalos ajánlás. Jobb lett volna, ha csendben maradsz....
Ezt az infót nem tudom, honnan szedted, mivel a Konzuli Szolgálat honlapján jelenleg ez áll: "Egy átlagos látogató védőoltások nélkül utazhat a szigetre (az Országos Epidemiológiai Központ szerint kötelező oltás nincs)." Ennél hivatalosabb ajánlás aligha létezik.
Ezt pedig meg tudom erősíteni. A héten volt céges karácsonyi vacsora egy eléggé jó nevű budapesti étteremben. Most éppen mindenki azt találgatja, melyik étellel lehetett valami baj az alapján, hogy a kollégák közül ki az, aki megállás nélkül jár azóta is a vécére. Ezzel szemben szeptemberben végigjártam Koszovót és Albániát, ettem mindenféle helyeken mindenfélét, és nem lett semmi bajom.
Amúgy Magyarország retek hely? Egy csomó magyar él ott, nem?
Csak mert ha netán oda utazol vagy ott élsz ajánlott oltások: Hepa A, Hepa B, Tifusz, Kullancsencephalitis, Diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, veszettség
Albániában kicsit jobb a helyzet, mint Magyarországon: Hepa A, Hepa B, Tifusz, Kullancsencephalitis.
Cipruson még jobb oda csak három kell: Hepa A, Hepa B, Kullancsencephalitis.
forrás: [link]
Szóval ez a Magyarország biztonságos, külföld tele van veszélyekkel gondolatmenet, megint nem igazolódott be.
Bangledes milyen hely? Ez nagyon érdekelne!
Oltási könyvet a határon Európában sehol sem kérnek. Tehát kötelező oltás nincsen, csak ajánlottak.
Én úgy tudom oltási könyvet egy betegség miatt kérnek kötelező jelleggel néhány afrikai és dél-Amerikai országban. Ha jó emlékszem ez a kanyaró, de nem esküszöm meg.
Mindenesetre, ha valaki egy profitól akar okulni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!