Milyen szintű angol nyelvtudást igényel egy külföldi nyaralás?
Jövő nyáron először utaznánk el a családdal külföldre nyaralni. Ezzel annyi probléma van csak, hogy angolul csak én és a húgom tudunk beszélni, ebből az következik, hogy én leszek a kommunikátor.
Most lesz harmadik éve, hogy angolt tanulok (előtte általánosban is tanultam, de hát tudjuk milyen szintű az angol oktatás 2-3-4. osztályban...) és jó vagyok benne, az alapok megvannak és szerencsére a nyelvérzékem is jó... Csakhogy nekem a fő nyelvem a német, idén arra szeretnék ráhajtani, hogy egy év múlva nyelvvizsgázhassak és most kezdenék el japánt tanulni... Szóval a terveimbe nagyon nem férne bele még egy intenzív angol tanulás is, és őszintén megvallom kicsit be vagyok kakilva, hogy ilyen szempontból rám fog hárulni minden felelősség.
3 év angol tanulás mennyire megfelelő? Ha az ember kézzel lábbal magyaráz végülis megérteti magát, csak bátornak kell lenni hozzá, nem? :D Nem szándékozom elhanyagolni az angolt sem, szeretnék idén beszerezni könnyített olvasmányokat, angolul megnézni bizonyos sorozatokat stb. szókincsfejlesztés céljával.
Ha ez segítség, Bulgáriába vagy Horvátországba mennénk.
16/L
Amíg nincs probléma, addig nem nagyon kell nyelvtudás.
Inkább csak akkor lehet gond, ha valami nagyobb baj van, pl. egészségügyi vészhelyzet.
"pl. egészségügyi vészhelyzet"
Pont ezt akartam írni én is, egyszer egy sportversenyen álltam a mentős mellett, és az egyik külföldi versenyző jött, és nagyon szépen áttárgyalták a ficam, húzódás, rándulás, zúzódás, törés témák érzéseit. :)
De azért az okostelefonok korában ezek már nem problémák.
Van ilyen utazós póló, vannak rajta ilyen kis szimbólumok, pl repülő, wc, meg mittudomén, minden, ami kellhet rajta van, és akkor csak rámutatsz a pólódon a szimbólumra, hogy "Ezt keresed" , és akkor máris tudják mutatni az utat a kezükkel.
utazó póló ilyesmi
Köszönöm a válaszokat :)
Azta, ez a póló tényleg nagyon király, de azt a szívecskét nagyon adom 😂
Ketlem hogy sok ember beszelne angolul horvathorszagban vagy Bulgariaban :D
Minimalis angol eleg. Egyik baratom beutazta fel europat ugy hogy egy ertelmes mondatot alig tud kinyogni angolul.
Unokatestverem ugy utazik kulfoldre a csaladjaval hogy egyikuk se beszel nyelveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!