Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » 16 évesen kell szülői beleegye...

16 évesen kell szülői beleegyezés az útlevélhez?

Figyelt kérdés
Stockholmba, és Dániába utazunk. A személyim pont úgy jár le, hogy ne engedjenek fel a repülőre. Az új személyim pont nem készül standard kiadási időn belül. Esetleg a személyit is meglehet sürgetni pár nappal?

2019. júl. 14. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Most tulajdonképpen mit szeretnél?

Személyit vagy útlevelet csináltatni?

Mert a fő kérdés az útlevél, de alatta már a személyit kérdezed.

2019. júl. 14. 20:56
 2/5 A kérdező kommentje:

A legjobb az lenne, ha a személyimet megkapnám indulás előtt mert már folyamatban a van a készitése, (07.10-én lett elinditva). Nem találtam róla információt hogy lenne lehetőségem sürgetni és vasárnap este nincs lehetőség utánakérdezni.

Szóval lehetőség szerint a személyimet szeretném megkapni csütörtökig ha lehetséges, ha nem akkor meg sürgősségi útlevelet szeretnénk csináltatni, csak nem tudjuk hogy 16 évesen is kell-e szülői nyilatkozat hozzá

2019. júl. 14. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb ha holnap reggel betelefonalsz az ugyfelszolgalatra, az a legbiztosabb és holnapnal előbb úgyse tudod elkezdeni az ügyintézést
2019. júl. 14. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Személyit nem lehet gyorsított eljárásban kérni.

Útlevelet lehet 3 napon belüli gyorsított eljárásban kérni, ebben az esetben az útlevél kiállítási díján felül 29.000 ft sürgősségi díjat kell fizetni, azonnali, azaz 24 órán belüli esetén pedig 39 ezer ft-ot, de mindkettőt csak a budapesti Központi Okmányirodában, a XIII. ker. Visegrádi u. 110-112-ben lehet csináltatni.

Hogy kell-e hozzá szülő, ezt nem tudom, sajnos, de egy telefon után meg fogják mondani.

2019. júl. 14. 21:23
 5/5 anonim ***** válasza:

A személyi csináltatásához 14 éven felül egy szülő sem kell. De útlevélhez ez alapján kell szülő (vagyis, a szülőnek kell a kérelmet benyújtani):

[link]

2019. júl. 14. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!