16 évesen kell szülői beleegyezés az útlevélhez?
Most tulajdonképpen mit szeretnél?
Személyit vagy útlevelet csináltatni?
Mert a fő kérdés az útlevél, de alatta már a személyit kérdezed.
A legjobb az lenne, ha a személyimet megkapnám indulás előtt mert már folyamatban a van a készitése, (07.10-én lett elinditva). Nem találtam róla információt hogy lenne lehetőségem sürgetni és vasárnap este nincs lehetőség utánakérdezni.
Szóval lehetőség szerint a személyimet szeretném megkapni csütörtökig ha lehetséges, ha nem akkor meg sürgősségi útlevelet szeretnénk csináltatni, csak nem tudjuk hogy 16 évesen is kell-e szülői nyilatkozat hozzá
Személyit nem lehet gyorsított eljárásban kérni.
Útlevelet lehet 3 napon belüli gyorsított eljárásban kérni, ebben az esetben az útlevél kiállítási díján felül 29.000 ft sürgősségi díjat kell fizetni, azonnali, azaz 24 órán belüli esetén pedig 39 ezer ft-ot, de mindkettőt csak a budapesti Központi Okmányirodában, a XIII. ker. Visegrádi u. 110-112-ben lehet csináltatni.
Hogy kell-e hozzá szülő, ezt nem tudom, sajnos, de egy telefon után meg fogják mondani.
A személyi csináltatásához 14 éven felül egy szülő sem kell. De útlevélhez ez alapján kell szülő (vagyis, a szülőnek kell a kérelmet benyújtani):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!