Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldön élők! Ha párban...

Külföldön élők! Ha párban költöztetek ki, és a párotok nem beszélte az adott nyelvet, ő mivel foglalkozott az elején?

Figyelt kérdés
Úgy értem amíg meg nem tanult az ország nyelvén. Kijöttetek egy fizetésből?

2019. márc. 19. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Tévézett otthon egész nap, amíg elegem nem lett a semmittevéséből és haza nem postáztam a szüleihez. Kijöttünk egy fizetésből.
2019. márc. 19. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem is tanult nyelvet?
2019. márc. 19. 17:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

MI is így voltunk. Párom társalgási szinten beszél angolul, és egy szót sem tudtam.

De én lelkesedve jöttem ki, mondván aki akar az tud dolgozni még nyelvtudás nélkül is. Meg ugye otthon ment a szöveg, hogy takarításhoz, mosogatáshoz nem kell az angol nyelv sem, kapsz melót. Nos hamar rájöttem, hogy semmi sem igaz amit otthon regéltek. Igenis elvárás volt, hogy valamit motyogjon az ember angolul. Mivel én a YES, NO szavakon kívül semmit nem tudtam, nem értettem őket, ezért mindenhonnan elküldtek, hogy sajnálják... 1 szobát béreltünk akkor, így hónapról hónapra éltünk 1 fizetésből. Kijöttünk, de nem éltünk nagy lábon. Voltaképpen csak a legszükségesebb dolgokat vettük meg. Én nagyon nehezen tanulok nyelveket, így majdnem 1 évig nem volt munkám. Jobban mondva csak egy heti 5 órás irodai takarítói állásom volt amiért heti 40 fontot kaptam. Később még mindig kínlódva a nyelvvel, a párom angol barátja vitt be a cégéhez. Azóta is ott dolgozom, és most már sokkal jobban élünk. Azóta lakást bérelünk, csak ketten lakunk ott. Párom is jobb munkahelye van, sokkal több fizetéssel, így végre sok év után elmondhatjuk, hogy jól élünk. De kellett pár év, hogy idáig eljussunk.

Ma már szerintem sokkal nehezebb ha csak az egyik fél dolgozik, mert az árak is emelkedtek.

2019. márc. 19. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem alap dolgokban el lehet nyelvtudás nélkül is helyezkedni idegen országban.

Azért a legalapabb dolgokat suliban akár angolul, akár németül meg lehet tanulni, meg érettségire is kell. Szerintem egy kettes érettségi tudással is minimálisan el lehet boldogulni külföldön. Ha meg érdeklődik is az ember, akkor könnyen ráragadnak a dolgok.

2019. márc. 19. 18:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Mikor kikoltoztem a paromhoz es osszehazasodtunk akkor en mar beszeltem a nyelvet de nem olyan jol, az emberek az akcentusom miatt alig ertettek meg.

Felesegem anyanyelve az angol tehat neki nincs ezzel gondja.

Olyan unkat kerestem aminel nem kell sokat beszelni csak mondjak meg az instrukciokat. Erre egy boltban kezdtem el dolgozni :D Folyamatosan beszelni kellett, jottek az emberek a kerdeseikkel, kereseikkel.

Vegul is sokat fejlodott az angolom mialatt ott dolgoztam.

Ha olyan helyen kell dolgoznod ahol nem kell beszelned a nyelvet akkor soha nem fogod jol megtanulni, mivel 24 orabol 8at olyan helyen vagy ahol nem gyakorlod.

Itt is aki nem beszel angolul az epitkezesen dolgozik a sajatjaival egyutt. Jon a gazda, kerdez toluk valamit angolul ok meg csak pislognak mert egy szot sem ertenek.

Mi egy fizetesbol ugy jonnenk csak ki ha a kocsit eladnank es valami putris alberletet berelnenk.

Nem probaltuk de konnyen kitudom szamolni mire mennyi megy el egy honapban.

2019. márc. 20. 01:35
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Hát én a külföldi páromhoz költöztem ki anno Hollandiaba. Angolul beszeltem, dolgoznom sokáig nem kellett. Mondjuk most sem kellene, anélkül is megélünk, de engem szórakoztat.

Nyelviskolaba jártam anno, illetve a gyerekem általános iskolájában voltam önkéntes. Ez utóbbi kimondottan jó volt: mindenki segített a nyelvi problémáimban, kaptam gyakorló lapokat, amin a gyerekek dolgoztak. Maguk a gyerekek is nagyon cukik voltak, ahogy próbáltak engem tanítani. Később napilapokat hordtam ki, meg üzleti postát, ezekhez sehol nem kell nyelvtudas, mondjuk megélni nem lehet belőle, de zsebpénznek vagy kiegészítésnek tokeletes

2019. márc. 20. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!