Van bármilyen mód arra, hogy kedvezményes bérletet vehessek?
Figyelt kérdés
Egyelőre középiskolai diák vagyok, idén érettségizek, nyáron pedig munkát szeretnék vállalni. Cegléden lakom, ahhoz, hogy eljussak a munkahelyre, amit kinéztem, Ferihegyre kéne felutaznom vonattal. Mivel nyáron még nem lesz budapesti iskolával tanulói jogviszonyom, így nem vehetek MÁV diákbérletet, viszont ha mindennap 50%-os jegyet vennék, akkor is 20+ ezer lenne egy hónapra az útiköltségem. A munkáltató nem segít az útiköltség kifizetésében, mert diákmunkásként vennének fel. Próbáltam kiskaput keresni, de nem találtam semmi ideális megoldást.2019. márc. 11. 14:36
1/3 anonim válasza:
Be kell jelentkezni Budapesten egy ingatlanba, mint tartózkodási hely. Így Budapest és az iskolád között megveheted a diákbérletet.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2019. márc. 11. 17:07
3/3 anonim válasza:
A hallgatói jogviszony nyáron nem ér véget az érettségivel, hanem szeptember vagy október végéig érvényes a diákod. Tudsz venni diákbérletet a nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!