Új útlevél készítésnél elveszik a korábbit?
Figyelt kérdés
Idén decemberben jár majd le, de már tavasszal csináltatnék újat, mert ugye általában az utazástól számítva még legalább fél évig érvényesnek lennie.2019. febr. 2. 22:08
2/7 anonim válasza:
Visszakapod, de érvénytelenítik. Vagyis porfogó marad. Nekem a fiók mélyén ott van a piros, és kék útlevelem is. Meg már egy bordó is..Szóval 3 érvénytelenített útlevelem van. emléknek jó.
3/7 D. Brasco válasza:
Ha még nem járt le az utleveled es ugy csinaltatsz ujat le kell adni a régit.....ha mar lejart kilyukasztjak es visszakapod
4/7 anonim válasza:
Amíg az újat nem veszed át a kormányablakban addig a régit nem érvénytelenítik.
Ha postán kéred az újat akkor persze már az új megigénylésénél a régit érvénytelenítik.
De ilyenkor kb. egy hét alatt meg van, mert nem sokan igényelnek.
Egyébként ha nem akarod nem muszáj a régit megtartanod. Te döntöd el, hgoy az érvénytelenítésnél vissza akarod-e kapni vagy leadod megsemmisítésre.
5/7 anonim válasza:
Az én tapasztalatom az volt, hogy elveszik, nem szamit, mennyire kértem, hogy csak érvénytelenitsék :-(
Nagyon meg akartam tatani, mert pont azzal az utlevéllel rengeteg helyen jartam-nem szamitott
6/7 anonim válasza:
ma 05:21
Érdekes, vissza kellett volna kapnod érvénytelenítve, ugyanis az a te tulajdonod. Anno fizettél érte. Én tavaly csináltattam újat. A régit visszaadták érvénytelenítve
7/7 anonim válasza:
Vissza kell adni ha kéri az állampolgár, de olyat butaságokat ne állítsunk már, hogy az ő tulajdona. Természetesen a magyar állam tulajdona, mint minden hatósági igazolvány. Teljesen mindegy, hogy fizetett érte, ez nem árul a boltból. Illetéke van neki, de nehogy már emiatt legyen a tulajdona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!