Ti elengednétek a 16-17 éves lányotokat/fiatokat külföldre pár napra a barátaival?
Európán belül, pl. Németország, Prága, Milánó, Amszterdam stb.
1-2 baratjával.
Természetesen, hiszen én is felnőtt kísérő nélkül utazgattam - 14 évesen New Yorkban tanultam, 15 évesen Londonban és Szlovákiában utazgattam egy jóbarátommal, aztán szépen jött a többi. Sőt, 15 évesen Prágában kocsmázgattunk... és lám, ember lett belőlem!
Bizalom kérdése az egész. Ha megbíznak benned és a barátaidban, akkor egy átlagos fejlettségű és biztonsági szintű országba nyugodtan elengedhetnek. Rengeteget fogsz fejlődni, gyakorlatilag csak nyerhetsz az ilyen önálló utazasokkal.
Még egyet hozzátennék.A bedrogozott 14-16 éves lányok nyáron Siófokon akik magatehetetlenül fekszenek a földön ők rendben vannak, mert jaj külföld de veszélyes bezzeg itthon ?
16-17 évesen már lehet van egy kis félretett pénze pl diákmunkából. Nem azt mondom hogy nem a szülei tartják el, nagy valószínűséggel igen de én 100x jobban örülnék ha a gyerekem utazásokat és élményeket kérne, vagy arra költe, mint a 63. konzolra, telefonra..
Persze hogy aggódnak bármelyik szülő aggódna. Azok is akik be vannak kategorizálva hogy túl jófejek, engedékenyek.. Szerintem nem az tesz valakit jó szülővé,hogy ki mit vagy mit nem enged.
Én attól jobban tartanék, ha a gyerekem(mert van) hazudozna, a hátam mögött szervezkedne, meglopna stb, minthogy felnőtt módjára leülne velem elmondaná a terveit és megbeszélnénk.
Nem akarok senkit bírálni, ha elengednek ha nem a szüleid biztos nagyon jó emberek és a legjobbat szeretnék neked!
És 18 éven aluliként, hogy vesz ki szobát?
Vagy a kísérői 18+ -osak?
Ha orvosi gond van, hogy írjak alá papírokat?
Ismerem a barátait? Vagy a barátja egy 18 éves lány vagy 20 éves senki kanocska?
Abban az esetben, ha megkeresi az árát valami diákmunkával.
Az a baj, hogy sokan így akarják megmutatni hogy ők mennyire önállóak. De amíg az van, hogy "apuci elfogyott a kotta küldjél még" addig nem beszélhetünk önállóságról, ezt bármelyik életképtelen tudja.
Mutassa meg mennyire életképes, keresse meg az utazása árát.
"Mutassa meg mennyire életképes, keresse meg az utazása árát."
Mondjuk az életképesség nem csak azon múlik, hogy elmegy-e valaki robotolni vagy sem. Szerintem normális szülő ha megengedheti akkor fizeti a gyereke "hülyeségeit", akár hobbi, akár utazás.
Bár sokan csak "megcsinálják" a gyereket aztán csak annyit fizetnek bele amennyit muszáj, meg felnevelnek 1-2 biorobotot és azt hiszik ennyi az élet.
Még egyszer ha nincs még 18 nem vehet ki szállást, ha baja történik nem fognak semmit csinálni csak sürgősségi ellátást kap ami maradandó károsodáshoz vezethet, ha a rendőrök beviszik akkor meg apuci anyuci amúgy is ülhet a kocsiba mert egyedül ki sem engedik. És még van kismillió dolog amit nem csinálhat szülő nélkül. Várja meg hogy 18 legyen akkor már saját magáért felel, de ameddig a szülő tartozik érte felelősséggel addig ne járjon el a haverjaival külföldre befüvezni meg piálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!