Hogyan működik ez?
Hiába váltod ki az Eu-s egészségbiztosítási kártyát a fogászat nem lesz ingyen. Elmehetsz otthon fogászatra,de fizetned kell. Jó magam is kint élek Angliában, és én is otthon járok fogászatra, mert még így is olcsóbb, és normálisan elvégzik a fogászati kezelést, mint itt kint.
Angliában sem fedezi a TB a fogászatot , azért itt is fizetned kell.
2 hétre minek neked TB??? Nem értem! Minek jelentkeztél át, ha csak 2 hétre mész haza és csak fogorvoshoz mennél???
Hallottál már arról, hogy fogászati magánpraxis? Oda nem kell TB! Bemész egy magánrendelőbe, és X összegért a fogorvos megcsinálja a fogadat. Én is külföldön élek, de attól még otthon járok a régi fogorvosomhoz. Most voltam nála, 12 ezer volt egy tömes. Odaadtam a pénzt és csókolom! Ennyi!
8.
Igen, egy mérnök így ír: Angliába', Magyarba, szeptemberbe.
Csak magánrendelésre tudsz elmenni itt Magyarországon, ha jelenleg nem vagy TB ellátott.
A doki látja a rendszerben, hogy nincs fizetve a TB-d és nem részesít kezelésben, hiszen az nem elég, hogy kint Angliában fizeted, abból a magyar költségvetésnek nem lesz bevétele.
Három dolgot tehetsz:
1. Megcsináltatod a fogadat kint Angliában (hogy kell-e érte fizetni jelen helyzetben, azt ott kérdezd meg!).
2. Megcsináltatod itthon, magánrendelésen, 2 tömés összesen kb 40-50 ezer Ft, Budapesten drágább, más városban olcsóbb.
3. Visszamenőleg az összes TB-t befizeted, amit be kell fizetned ahhoz, hogy aktív legyél a rendszerben, azaz biztosított, így jogosulttá válsz arra, hogy TB ellátottként kezeltesd a fogad egy állami fogászati rendelőben, azonban tudnod kell, hogy ott is kizárólag a foghúzás ingyenes. Ez a 3. megoldás nagyon sokba fog neked kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!