Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan működik ez?

Delayhack kérdése:

Hogyan működik ez?

Figyelt kérdés
Kint élek, dolgozok Angliába fél éve, most szeptemberbe fogok hazamenni. kitöltöttem a nyomtatványt majd elujutattam postn a TB- bejelentést hogy a magyarországi tb-ém most felvan függesztve és itt fizetem a tb. mert ugye egyszerre 2 helyen nem mehet a tb. Most fogok szeptemberbe hazamenni 2 hétre Magyarba. És 2 fogamat szeretném megcsináltatni ( tömés). Mit kell tennem hogy ellásanak? Megint át kell jelentkezni ? Magyarba 2 hetet töltök azután megint jövök ki Angliába, hogy működik ez a dolog ?

2018. aug. 10. 23:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hiába váltod ki az Eu-s egészségbiztosítási kártyát a fogászat nem lesz ingyen. Elmehetsz otthon fogászatra,de fizetned kell. Jó magam is kint élek Angliában, és én is otthon járok fogászatra, mert még így is olcsóbb, és normálisan elvégzik a fogászati kezelést, mint itt kint.

Angliában sem fedezi a TB a fogászatot , azért itt is fizetned kell.

2018. aug. 10. 23:51
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

2 hétre minek neked TB??? Nem értem! Minek jelentkeztél át, ha csak 2 hétre mész haza és csak fogorvoshoz mennél???

Hallottál már arról, hogy fogászati magánpraxis? Oda nem kell TB! Bemész egy magánrendelőbe, és X összegért a fogorvos megcsinálja a fogadat. Én is külföldön élek, de attól még otthon járok a régi fogorvosomhoz. Most voltam nála, 12 ezer volt egy tömes. Odaadtam a pénzt és csókolom! Ennyi!

2018. aug. 10. 23:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Kritikusok kiméljenek, Decemberig van tb támogatásom magyarba és jelenleg fel van függesztve, és szeretném kihasználni :) Ezért tettem fel a kérdést
2018. aug. 10. 23:55
 4/11 A kérdező kommentje:
ÉS nem, nem a fogászat miatt mennék haza , csak igénybevenném azt is mert úgyis decemberig van tb támogatásom csak fel van függesztve, -.- ,
2018. aug. 10. 23:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha fel van függesztve akkor nincs érvényes TB-d. Ez a lényege a felfüggesztésnek, hogy amíg fel van függesztve addig nem vagy jogosult Tb-re. De elmehetsz nyugodtan, legfeljebb szólnak, hogy nem érvényes, és fizetned kell.
2018. aug. 10. 23:59
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
"Angliába" dolgozik, és nincs pénze két fogát betömetni "Magyarba".
2018. aug. 11. 07:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Elmész magánhoz, ott megcsinálják. Két tömés nem egy nagy összeg.
2018. aug. 11. 10:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Hakapeszim: koszonom a hasznos valaszt, kepzeld van egy mernoki diplomam :) kijottem nyelvet tanulni ami egesz jol megy, mar 4 honap alatt osszeszedtem 2300 £ :) van penzem ;) viszont miert adjak ki feleslegesen penzt ha egyszer a suli elvegzese utan kaptam 1 eves tb tamogatast ami decemberig jo , nem akarom szorni a penzt, Te egy mondattal elintezted az egeszet, es nem is a kerdesre valaszoltal, a megnyilvanulasod szerint te egy olyan tipusu ember vagy aki szereti leirni a masikat. Masok szerint se adsz valami hasznos valaszokat, mar idot se kellett volna szannom rad hogy idot forditottam a valaszadasodra, nehogy megsertsem az onerzetedet, tovabbi szep napot es a kesobbiekben legyszives forgasd ki masok szavait , azert vagyunk itt hogy egymast segitsuk. Sok magyar emberre igaz hogy szereti a masikat leirni es magat eloterbe helyezni vagy viszahuzni a masikat. Remelem valtoztatsz a gondolkodas mododon. Tovabbi szep napot !
2018. aug. 12. 02:23
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

8.

Igen, egy mérnök így ír: Angliába', Magyarba, szeptemberbe.

2018. aug. 12. 06:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak magánrendelésre tudsz elmenni itt Magyarországon, ha jelenleg nem vagy TB ellátott.

A doki látja a rendszerben, hogy nincs fizetve a TB-d és nem részesít kezelésben, hiszen az nem elég, hogy kint Angliában fizeted, abból a magyar költségvetésnek nem lesz bevétele.

Három dolgot tehetsz:

1. Megcsináltatod a fogadat kint Angliában (hogy kell-e érte fizetni jelen helyzetben, azt ott kérdezd meg!).

2. Megcsináltatod itthon, magánrendelésen, 2 tömés összesen kb 40-50 ezer Ft, Budapesten drágább, más városban olcsóbb.

3. Visszamenőleg az összes TB-t befizeted, amit be kell fizetned ahhoz, hogy aktív legyél a rendszerben, azaz biztosított, így jogosulttá válsz arra, hogy TB ellátottként kezeltesd a fogad egy állami fogászati rendelőben, azonban tudnod kell, hogy ott is kizárólag a foghúzás ingyenes. Ez a 3. megoldás nagyon sokba fog neked kerülni.

2018. aug. 13. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!